Turistička organizacija Vojvodine na godišnjem Generalnom sastanku i Tematskoj konferenciji „NECSTouR“ mreže u Santa Kruzu

19. 07. 2019. u 09:00

Туристичка организација Војводине на годишњем Генералном састанку и Тематској конференцији „NECSTouR“ мреже у Санта Крузу
Turistička organizacija Vojvodine je prisustvovala kao punopravni član „NECSTouR“ mreže na godišnjem Generalnom sastanku i Tematskoj konferenciji u Santa Kruzu na Tenerifima

Turistička organizacija Vojvodine je prisustvovala kao punopravni član NECSTouR mreže na godišnjem Generalnom sastanku i Tematskoj konferenciji u Santa Kruzu na Tenerifima.

Da je ova mreža značajna svedoči i podatak da su u NECSTouR mrežu učlanjeni regioni kao što su Andaluzija, Katalonija, Sardinija, Emilija Romanja, Istra i mnogi drugi.

Prvog dana je održana Tematska konferencija pod nazivom „Primena turističkih trendova u upravljanju podacima, talentima i resursima na Evropskim ostrvima i regijama“.

Narednog dana na godišnjem Generalnom sastanaku je zvanično predstavljena nova NECSTouR Strategija 2019-2021, koja se bazira na „NECSTouR 5S“ održivog turizma, a to su: pamet (Smart), socio- kulturni (Socio-cultural), veštine (Skills), bezbednost (Safety) i statistika (Statistics).

S tim u vezi naredni NECSTouR Strateški događaj će se održati u Novom Sadu, gde će domaćin biti Pokrajinska vlada i Turistička organizacija Vojvodine. Tema događaja će biti „Bolje mesto za život, bolja mesta za posetiti“ u okviru Evropske prestonice kulture 2021 i Omladinske prestonice Evrope 2019.

Cilj događaja jeste da se primeni ova tema kao sredstvo u rešavanju studije slučaja: Prestonica kulture – pre, tokom i posle ovoj tematskog događaja. To uključuje promovisanje principa, primere dobre prakse na destinaciji i opširniji dijalog o kulturnom nasleđu destinacije.

Pored uloge da okuplja sve članove NECSTouR, donosi i važne odluke u cilju najbolje budućnosti za mrežu.

Ovogodišnji sastanak se bavio razmenom znanja i novim strateškim delovanjem poslovnih udruženja pod nazivom „NECSTouR 5S Matching event 1st edition“.

(PR)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije