Plažom koju prekriva šljunak, a zapljuskuje plavetnilo nestvarno čiste morske vode prostire se šarmantni Lutraki. Lutraki, ujedno je i kolevka drevne grčke civilizacije, jer je njegov centralni položaj, u kombinaciji sa poznatim lekovitim i prirodnim mineralnim vodama, bio poznat kao najcenjenije banjsko lečilište još u antičkoj Grčkoj.

Uz morsku obalu je prelepo šetalište duž kojeg je načičkano na desetine kafea, kafića i rastorana s ponudom koja daruje osećaj da ste prispeli na destinaciju koja prevazilazi mnoga očekivanja.

Pedesetak metara dalje je glavna gradska ulica koja se završava simpatičnim gradskim trgom. U ovom delu se nalaze i suvenirnice, cvećare, restorani i kafei, dobro opremljene prodavnice mešovite robe, marketi, ali i hoteli jer se do obale i mora, udaljenog najviše 100 metara, lako stiže izukrštanim uličicama koje povezuju šetalište i glavnu gradsku saobraćajnicu.

I u tim poprečnim “sokacima” su opet hoteli, ali i zgrade s dvosobnim i trosobnim apatmanima uglavnim u vlasništvu Atinjana koji u dane vikenda preplave Lutraki. Leti se ovde živi “sto na sat”, ali brojni gosti uživaju u blagodetima bez strepnje da u toj gužvi neće naći mesto za sebe.

Do Lutrakija se brzo stiže. Transfer modernim klimatizovanim autobusima od arodroma u Atini do Lutrakija ne krade puno vremena. Vožnja autoputem traje oko 45 minuta.

Za polaske 10. jula u ponudi agencije Big Blue su specijalne ponude u “paketu za dve osobe”.

U hotelu Ahilion 4* sva zadovoljstva u “paketu za dvoje” koštaju od 599 evra. Ne zaboravite da je u ovo ukalkulisana i cena avio-karte, takođe za dvoje. Hotel je na samom šetalištu uz more, ima besplatne ležaljke i suncobrane.

Ukoliko, međutim želite ono malo više, predlog je da za odmor, takođe sa svim pogodnostima koje nudi “paket za dvoje”, odaberete sjajni Mantas 4*. Cena u paketu za dve osobe iznosi 699 evra.
U centru Lutrakija, koji je od Atine udaljen 85 km, i na 80 metara od plaže. Plaža je šljunkovita, a ležaljke i suncobrani su besplatni za goste hotela. Svega 30 metara je udaljen od početka šoping zone, a u blizini su još i brojni restorani i kafići.
Lutraki je magičan ne samo zbog činjenice što je grad s čudesnom prirodom i plažom na kojoj se već deceniju vijori plava zastavica kao znak kvaliteta, već i zbog načina života ovog primorskog gradića u kome je sve na korak od bilo kog zadovoljstva.

I ostatak razglednice Lutrakija je prava mala letnja atrakcija. Uz morsku obalu je prelepo šetalište duž kojeg je načičkano na desetine kafea, kafića i rastorana s ponudom koja daruje osećaj da ste prispeli na destinaciju koja prevazilazi mnoga očekivanja.

Za sva dodatna pitanja i informacije, pozovite info centar agencije Big Blue na broj 011 41 41 411 ili posetite najbližu poslovnicu.

Za najaktuelnije ponude, zapratite ih na društvenim mrežama - Big Blue Facebook, Big Blue Instagram i Big Blue Twitter.

(PR)