Bar: Najbrojniji gosti iz Srbije

Tanjug

nedelja, 30. 06. 2019. u 23:59

Бар: Најбројнији гости из Србије

Bar / Depositphotos

Na teritoriji opštine Bar trenutno boravi oko 4.000 gostiju iz Srbije, a taj broj će se u narednom periodu još povećati, izjavio je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj

Na teritoriji opštine Bar trenutno boravi oko 4.000 gostiju iz Srbije, a taj broj će se u narednom periodu još povećati, izjavio je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

On je agenciji Tanjug rekao da su gosti iz Srbije ujedno i najbrojniji turisti, da bolje nego drugi poznaju tu destinaciju, kao i da se stalno vraćaju, a da su najviše zainteresovani za morski deo barske opštine, za plaže i pasivni odmor, mada raste interesovanje i za jezerski deo.

"Primetili smo da svako tokom svog boravka odlazi i na jezero, na krstarenje i degustaciju proizvoda tog kraja, obilazak vinskih ruta, tako da zaista imamo trend rasta kada je u pitanju i Skadarsko jezero. U svakom slučaju najveći broj gostiju iz Srbije dolazi zbog pasivnog odmora i to na nasim brojnim plažama koje nude kvalitetan odmor tokom leta, kako za turiste tako i za njihove porodice", rekao je Kukalj.

Osim gostiju iz Srbije, rekao je Kukalj, u Baru su brojni i gosti iz zemalja regiona, pre svega BiH, ali i gosti iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, zemalja EU.

"Struktura gostiju se razlikuje u odnosu na naša turistička mesta. U regionu Skadarskog jezera imamo nešto više gostiju iz zemalja zapadne Evrope, dok su iz Ruske federacije i regiona brojniji na našoj Jadranskoj obali, to su gosti koji više preferiraju taj pasivni odmor na plaži", rekao je on.

Govoreći o cenama, Kukalj je rekao da su ostale na prošlogodišnjem nivou, tako da se cene privatnog smeštaja kreću od 10 evra pa naviše, cena plažnog mobilijara je od pet evra pa naviše, dok je boravišna taksa i dalje jedan evro.

Kukalj je istakao i da barska opština nudi i aktivni odmor, pa su tako, osim 100 kilometara pešačkih staza, turistima na raspolaganju i kanjoni, kojih u Baru ima pet - kanjon reke Bunar (Rikavac), Međuriječ, Vruća rijeka, Nikezića potok i Perin potok.

"To je nešto što privlači zaista veliku pažnju naših turista i verujem da će naši gosti i u tome da se oprobaju. Samo ih savetujem da idu sa profesionalnim i licenciranim vodičima, jer su to zaista aktivnosti koje zahtevaju određeni stepen sigurnosti, ali i stepen profesionalnosti kada su u pitanju vodiči", rekao je Kukalj.

Skadarsko jezero


On je dodao da je kanjon reke Rikavac jedan od najpristupačnijih i da ga mogu proći i oni koji su srednje fizičke spreme.

"Prosečna cena za prolazak kroz kanjon je oko 50-ak evra po osobi. Kanjon Međuriječ je nešto zahtevniji gde su vertikale spuštanja i do 30 metara, duži je i sam prolazak, i tu je cena oko 100- ak evra uz svu potrebnu pomoć i stručnog vodiča", rekao je on i dodao da je osiguranje uračunato u cenu aranžmana.

Posebnu atrakciju predstavlja i obilazak Skadarskog jezera brodom, rekao je Kukalj, dodajući da se tu nalazi pet manastira koje je takođe moguće obići.

Posebnu zanimljivost predstavljaju brojne manifestacije koje se tokom leta održavaju u opštini Bar, poput festivala vina i ukljeve u Virpazaru, festival grožđa, Siti gejms i mnoge druge, zaključio je Kukalj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Poskok

01.07.2019. 01:56

U Herceg Novom, Igalu, Kotoru , Baru sam se uvek odlicno proveo kao kod rodjene brace.

Goran

01.07.2019. 06:30

Nikada, i nikada mojom nogom neću kročiti na tlo onoga što zovi crnom gorom !!!

тлн

01.07.2019. 07:07

Љето провести у нато држави??? Дават новац натовцима и тамо се "одмарат"?? Не интересују ме нато државе, црнагора, рватска, турска, грчка.....љетујем у Херцеговини, тачније у Требињу.

Sarka

01.07.2019. 08:03

Navescu Vam nekoliko potoka,cijim "klisurama i kanjonima",mozete hodati do mile volje,bez jednog Dinara!Bez prebijene Pare!Samo dobra obuca,malo vode i nesto da se calabrcne.Elem da pocnem:Buljanski potok,Vrlajski potok,Rocevacki potok,Kupinovacki potok,Djurinacki potok,Busurski potok,Troponjski potok,Jasenovacki potok,Brestovacki potok..Pa Plazanska reka,Milivska reka...Resava je plovna celim svojim tokom!Doduse ne prekookeanskim brodovima,ali sve sto je kao cipela i manje..Nema problema!Plovi!

MALI PERICA

01.07.2019. 10:26

nisu to srbi nego ovi sto vuku uz praziluk za sobom i porijeklo crnogorsko . oni su vam dosli . tj vasi se uredno vracaju u svoje stanove. .

Sonja

01.07.2019. 12:19

Ne trebamo biti tako kriticni, da uvredimo nase srbe koji zive u CG... U CG se sada dele na crnogorce i srbe. Crnogorci su pretezno siptari. Takvim generisanjem, samo pravimo jos veci razdor, dozvoljavamo da se oni nasladjuju. Nismo nikakvu pouku povukli iz ratova '90-tih nazalost, gde je interest politike bio da nas zavadi.

PG-CG

01.07.2019. 14:54

Poskok@, ugostitelji i mještani, lijepo ćete dočekati i u Turskoj, i u Albaniji, i u Hrvatskoj... Nije problem u tome... Poenta je u tome što Drugocrnogorci tj. Montenegrini, koji su nažalost danas u većini, mrze Srbe i sve što je srpsko, a montenegrinska vlast silom pokušava da promijeni identitet istinskih Crnogoraca... A Srbi(janci) hrle mečki na rupu... Baš čudno, suludo...