Uzbudljiva magija Orijenta, vrelo sunce Anadolije, blistava, tirkizna voda Sredozemnog mora, hoteli od kojih zastaje dah, „all inclusive“ usluga, uz potpuni osećaj hedonizma, u svakom smislu te reči, samo su deo onoga što nosi iskustvo letovanja u Turskoj, sa agencijom „Big Blue“.

Biseri ovog dela zemlje - Antalija, Alanja, Kemer, Belek i Side, povezani nepreglednim nizom hotela palata, oivičeni zlatnim peščanim plažama i toplim morem, nude odmor kakav se poželeti može. Sjaj raskošne tradicije, pomešan sa elegancijom savremenih turističkih standarda, predstavlja kontrast koji Turskoj primorskoj regiji daje posebnu draž. Orijent, udobno upakovan u bezvremenu klasiku pravog letovanja.

Prijateljska atmosfera, gostoprimstvo, dobar provod, pravi odmor, nepregledno bogatstvo raznovrsne hrane, izvanredan smeštaj, dvadesetčetvoročasovna usluga i odlična zabava u hotelima, čine poseban tretman koji vas očekuje na ovoj destinaciji.

Dah luksuza provejava svim hotelima pod nebom Antalije i drugih regija, ali pristupačnog luksuza, koji svaki trenutak proveden u nekom od veličanstvenih kompleksa čini nezaboravnim. Gost je uvek na prvom mestu i ovde, zaista, dobijate ono što ste želeli i videli na fotografijama i u turističkim brošurama.

Bilo da odaberete uživanje na bazenima, koji su u gotovo svim hotelima kao na filmu, bilo na nekoj od prelepih peščanih plaža, nećete pogrešiti. Kombinacija ove dve varijante je, svakako, najbolja. Zabavni programi u hotelima su nešto što treba doživeti, jer su se domaćini potrudili da vam ni u jednom trenutku ne bude dosadno. Od sportova na vodi i pesku, preko pozorišnih predstava, koncerata, različitih timskih igara, muzičko-scenskih manifestacija koje su svojevrsni spektakl, do karaoka i drugih atrakcija. Sve to, ni u jednom momentu ne ugrožava one koji vole mir i tišinu, jer se u svakom hotelskom kompleksu kriju male oaze za ljubitelje pasivnijeg odmora, uz dobru knjigu i hladan koktel, ili uz šampanjac i romantičan zalazak sunca, koji je ovde, zaista, veličanstven.

Spa centri i čuveni hamami su različiti, ali podjednako atraktivni, od hotela do hotela, i nude uslugu zbog koje ćete imati osećaj da ste u saraju najvećeg turskog sultana ili haremu prve sultanije. Pored toga, pregršt sadržaja posvećenih nezi tela i duha, krije se među hodnicima svakog hotela.

Prema rečima Dušana Anastasova, operativnog direktora turističke agencije "Big blue", mnogo je argumenta, koji će vas ubediti da spakujete kofere i leto provedete u Antalijskoj ili Egejskoj regiji.

Najvažniji od svih je svakako odnos cena i usluga koje nude turski ugostitelji.

- Turci, kada su shvatili da njihova zemlja ima neverovatan turistički potencijal, smislili su i način kako da budu najbolji u pružanju usluga i šta je ono što će ih izdvojiti od konkurencije, a to je svakako all iclusive koncept, ali i posebna briga o svakom gostu, a prvenstveno deci! Tako da, ukoliko želite da se odmorite čak i od svoje dece na par sati, a da se pritom deca fenomenalno zabave, i to će vam biti omogućeno! Postoje i celodnevni boravci za decu, ukoliko želite da posetite neke od istorijski značajnih mesta ili da odete do neverovatnih Duden vodopada, ili, da se žičarom popnete na vrh Taurusa, vaše dete će dan provesti učeći da pliva, da igra odbojku, ili će se ludo zabavljati u akva parku - objašnjava Anastasov i dodaje:

Mnogo toga vas očekuje i van hotelskih kompleksa u svim gradovima. Izleti, krstarenja, magične predstave na otvorenom, šoping u ogromnim tržnim centrima ili čuvenim bazarima, samo su deo onoga što možete doživeti na ovom putovanju.

Atrakcije i sadržaji za decu su posebna priča. Akva parkovi, tobogani, specijalni bazeni, luna parkovi, zoološki vrtovi , školice, igraonice, biblioteke, specijalne kuhinje i trpezarije, posebna hrana, brdo slatkiša na svakom koraku i bezbroj svakodnevnih programa, namenjenih najmlađima, čine zabavu za decu savršenom, u svakom hotelu, bez izuzetka“.

Kada je o hrani reč, izobilje je, definitivno, najadekvatniji opis. U svakom hotelu, gotovo dvadeset četiri časa, imate mogućnost da uživate u svemu što poželite, dok su čuveni turski čaj, kafa i ratluk, nešto što se mora probati.

Tekirova kao najlepši deo Kemera i hotelski kompleks Amara Dolce Vita

Amara Dolce Vita zaista nudi sladak život. Od dobrodošlice u ogromnom holu hotela, do neobično prostranih soba vrhunski uređenih. Nameštaj u apartmanima podseća na zlatno doba francuske aristokratije i sve je u tom stilu i sređeno. Velike terase „pucaju“ pogled na bazene, more, ali i na brdo sa kog se sliva vodopad. Inače, upravo na tom brdu, koje je u sklopu hotela (kompleks zauzima 163.000m2),je napravljen restoran sa svetionikom do kojeg vas laganom vožnjom iz hotela, preko sopstvenog zoo vrta vozi ljubazno osoblje.
Iako luksuz izbija iz svakog ugla, Amara podseća na mali uređeni grad, podeljen na nekoliko tematskih celina. Šest bazena, od toga jedan sa slanom vodom, akva park za lude provode, diskoteka i amfiteatar, i restorani koji rade 24 sata.
Hotel ima dugu besprekornu peščanu plažu.

The Land of Legends“: Bajka i zabava, za decu, ali i za odrasle

Nedavno je u Beleku otvoren zabavni park sa hotelom „The Land of Legends“, koji je prvenstveno namenjen deci, ali i roditeljima. Jedan ceo dan u ovom zabavnom parku je malo da se iskusi sve. Na samom početku možete se udobno smestiti na neku od uređenih plaža pored nekog od fascinantnih bazena.

Maldivi plaža“ s punim pravom nosi ovo ime. Iako je reč o bazenu, bazen je napravljen tako da izgleda kao plaža, polukružnog oblika, u dubinu se ulazi postepeno. Okružen veštačkim stenama koje preko dana ispuštaju vodopade, a uveče se pretvaraju u vulkane. Na svakih desetak minuta doživećete letnju kišicu, ali i talase u ovom bazenu. Beli pesak je za ovu namenu donesen upravo sa Maldiva, i sve je na ovom mestu apsolutno savršeno!.


U blizini je „spora reka“ koju možete preći u kanuima, ili na udobnim gumama. Ukoliko ste spremni za adrenalniski šok možete isprobati jedan od najvećih rolerkostera na svetu, čija brzina doseže neverovatnih 180 kilometara na sat, ludačka putanja vam adrenalin diže na najviši nivo. Pomenućemo da je malo jedan dan da se isproba sve ono što ovaj zabavni park nudi. Nakon svih vožnji možete kupiti svoje fotografije koje su nastale tokom vožnje i pogledati kakve ste sve facijalne eskpresije ispoljili. Možete doživeti i adrenalinsku vožnju mini avionima, i na taj način se suočiti sa strahom od letenja.

DELFINARIJUM
Akrobacije, aplauzi, plivanje i slikanje sa delfinima je nešto na šta smo već navikli. Ono što je ostavilo utisak veći od bilo čega što se ovde može doživeti jeste „Morž Šou“.
Morž će vas pozdravljati, radiće trbušnjake, koketiraće sa vama, šaliće se sa svojim trenerom, ali da u potpunosti oponaša Majkl Džeksona – je nešto što svakog gosta ostavlja u stanju neverice.Sve u svemu, letovanje u Turskoj je nezaboravno iskustvo, koje ćete poželeti da ponovite, jer vas ovde očekuje odmor kakav zaslužujete i koji spada u kategoriju onih koji se prepričavaju godinama i zbog kojih se, svako naredno leto, s nestrpljenjem iščekuje.