Obilazak Golubačkog grada samo uz raniju najavu

D. N.

07. 06. 2019. u 18:02

Nova pravila za grupne posete. Grupe turista koje dolaze sa agencijama neće moći u obilazak tvrđave ukoliko dolazak nisu najavile najmanje pet dana ranije

Обилазак Голубачког града само уз ранију најаву

Golubački grad i posetioci Foto: D. Novković

GOLUBAC – Za obilazak Golubačkog grada neophodno je najaviti posetu najmanje pet dana ranije, radi bezbednosti i zaštite svih posetilaca i samog spomenika kulture. Najava od strane turističke agencije i organizatora putovanja neophodna je kako bi se napravio adekvatan raspored ulaska u tvrđavu. Bez ovakve najave organizovane grupe turista koji dolaze sa agencijama neće moći da uđu ni u kompleks ni u samo srednjovekovno utvrđenje.

- Neophodno je da se najava uradi što ranije, jer se, zbog velikog interesovanja agencija, posebno tokom juna kada se organizuju školske ekskurzije, može desiti da su njihovi željeni termini za posetu već zauzeti – navedeno je na sajtu Golubačkog grada.

Najava i dogovori oko posete mogu se obaviti putem mejla info@tvrdjavagolubackigrad.rs, a detaljna obaveštenja o terminima i vodičkoj službi daju se preko telefona 012 638 798 ili 012 638 794 .Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Aranđel

07.06.2019. 19:50

Očigledno je da opština Golubac nema odgovarajuće turističke stručnjake koji ne bi terali goste . Kao što nisu imali nijednog radnika koji se ikada bavio restauratorskim radovima . Čak su i svu obalu nizvodno od tvrđave zatrpali otpadom iz kamenoloma pa ne dolaze više ni ribolovci . Šteta jer je priroda prelepa .

Bivsi Golupcanin

07.06.2019. 20:30

U Golupcu nista novo. Najbolje bi za Golubacku vlast bilo da turisti posalju vaucere ili kes novac a da uopste i ne dodju u posetu. I ovako nema bog zna sta ni da se vidi a ni pojede.