Egzotika jeftinija od Mediterana!?

A. Mikata

petak, 24. 05. 2019. u 22:54

Егзотика јефтинија од Медитерана!?

Depositphotos

Letovanja na dalekim, rajskim odredištima često su povoljnija od hotelskih aranžmana u Grčkoj i Turskoj. Avionski prevoz, smeštaj u hotelu na plaži i hrana po ceni prosečnog letovanja na Egeju

EGZOTIČAN odmor iz snova, ispod palmi, na pesku koji je poput pudera, uz koktel i pogled na okean, u poslednje vreme postao je jeftiniji od letovanja u hotelima Grčke i Turske!

Letovanje na Tajlandu, Maldivima, u Indiji, na Baliju, u Zanzibaru ili Meksiku bilo je nedostižno zbog visokih cena i tamo su, uglavnom, odlazili bogatiji ili mladi parovi na medeni mesec. Međutim, u poslednje vreme su se cene ovih odredišta približile paket-aranžmanima za destinacije na Mediteranu!

Odmor u avgustu u Tajlandu u trajanju od 13 dana košta 799 evra, a uključuje hotele u Bangkoku i Puketu, avionski prevoz i aerodromske takse, kao i transfere. Tako će ovi turisti imati priliku da tri dana razgledaju Bangkok, idu do Ploveće pijace, Velike palate i Hrama smaragdnog Bude, a zatim se nedelju dana kupaju na peščanim plažama Puketa. Samo sto evra više potrebno je izdvojiti za odmor u Kambodži i Vijetnamu, koji traje 12 dana. Letovanje na Baliju, koji je po mnogima raj na zemlji, košta 940 evra i traje devet dana. Odmor na Sri Lanki je 799 evra.

Pročitajte još - Turska ide kao alva

- To su izuzetno povoljna putovanja i turisti dobijaju upravo ono što plate - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA. - Međutim, to nisu putovanja na koja će putovati porodice sa decom. Najveći broj ljudi na odmor ide upravo zbog dece i sa decom, a ovo nisu lagodne ture za mališane. Dakle, ova putovanja su fantastična, ali ne mogu da se uporede sa klasičnim paket-aranžmanima.

Činjenica je da su u poslednje vreme izuzetno povoljna i teško da bi neko individualno uspeo sebi da organizuje takav odmor. To treba da bude najbolji izbor za vansezonska putovanja jer njima ništa ne može da bude pandan, nikakvi gradovi i destinacije za odmor. Obiđeš mnogo i imaš egzotični doživljaj, to je nešto što čovek teško može tek tako i bilo gde da doživi.

Grupe koje idu na ovakva, egzotična letovanja nisu velike, ali su polasci garantovani i redovni. Često se organizuju u vreme manifestacija, kao što je slučaj sa putovanjem u Indiju u vreme Festivala svetlosti. Putovanje košta 920 evra i 16 dana se putuje po Nju Delhiju, Džajpuru i unutrašnjosti ove velike zemlje.

Većina ovih aranžmana podrazumeva spavanje u hotelima sa tri zvezdice, na bazi noćenja sa doručkom, ali je činjenica da je na svim ovim odredištima hrana izuzetno jeftina. Pošto je klima prijatna, turisti vreme provode van sobe i hotela i uživaju u vožnji rikši, posećuju hramove, kupuju na pijacama začine, svilu, voće...

Pročitajte još - PRIMENA NOVOG ZAKONA O TURIZMU: Nema više skrivenih troškova

Putovanje koje kombinuje Indiju i Nepal košta 1.190 evra. Povoljno je, čak, otići i na kupanje na Filipine, jer putovanje od 15 dana košta 1.300 evra. T

akođe, povoljno je i putovanje do Meksika, a julski safari u Keniji traje 10 dana i košta 990 evra. Pored toga što će turisti u savani videti "veliku petorku" (slona, nosoroga, lava, bivola i leoparda), sve vreme će biti smešteni u hotelu na plaži Indijskog okeana. Zanzibar je još jeftiniji, pa odmor od 12 dana košta 890 evra!


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)