SRPSKO KOLO U SOLUNU: Turistička promocija naše zemlje širom Grčke (FOTO)

G.N.

utorak, 14. 05. 2019. u 19:32

СРПСКО КОЛО У СОЛУНУ: Туристичка промоција наше земље широм Грчке (ФОТО)

Foto: G. Novaković

Srpska delegacija želi da privuče jos veći broja grčkih turista, ohrabrena podatkom da se upravo gosti iz ove zemlje nalaze na prvom mestu po broju noćenja u Beogradu tokom marta

BRENDIRANI autobus Turističke organizacije Srbije i TurističkeorganizacijeBeograda stigao je na prvo stajaliste - Solun. Promocija naše zemlje u prijateljskoj Grčkoj, počela je predstavljanjem nematerijalne kulturne baštine na severu, i to na šetalistu kod Bele kule, a potom i u najposećenijem šoping centru "Kosmos". Odatle, veseli srpski karavan seli se u Atinu, da bi promotivne platforme bile završene u Larisi.


Srpska delegacija želi da privuče jos veći broja grčkih turista, ohrabrena podatkom da se upravo gosti iz ove zemlje nalaze na prvom mestu po broju noćenja u Beogradu tokom marta.


- Grci su u martu najbrojniji turisti. Svi hotelijeri i ugostitelji vredno se pripremaju za predstojeću sezonu kako bi unapredili ponudu - kaze za "Novosti" Slobodan Unković, zamenik direktora TOB.


Foto: G. Novaković


Prema Unkovićevim rečima, cilj je da ove godine u kasu Grada Beograda uđe oko milijardu evra od turizma. Borba da naša prestonica ostane interesantna Grcima, takođe je jedan od prioriteta.


- Grci vole Beograd zbog laganog životnog ritma, uprkos tome sto je reč o metropoli. Nema napetosti, ugostitelji ih dobro dočekuju, zbog čega se osećaju kao kod kuće. Osmeh i ukusna hrana je ono što ih kod nas privlači - napominje Unković.

PROČITAJTE JOŠ: Srbi ponovo u Solunu


Poseta srpske delegacije organizovana je u saradnji sa ambasadom Republike Srbije u Atini, Generalnim konzulatom naše zemlje u Solunu i ambasadom Republike Grčke u Srbiji. Na centralnim gradskim trgovima Grcima će narednih dana biti predstavljene turističke ponude za leto svih nosioca turističke industrije Srbije, uključujuci organizacije, agencije, turoperatere, hotele, hostele i druge.Foto: G. Novaković


Svoje ponude pred žitelje Soluna prethodnih dana izložili su jos i

Turističke organizacije Vojvodine, Niša, Leskovca, Soko banje, Kragujevca, Zlatibora, Čačka, a štand je postavila i opština Mionica.


- Promocija je podjednako veoma važna i za Srbiju i za turisticke

organizacije - napominje Olgica Miljković, menadžer za tršiste Srbije. - Statistički podaci govore da se gostovanja grčkih turista u Srbiji nalaze u prvih šest mesta. Najinteresantnije su banje, gastronomija i planinski turizam za aktivni odmor.Foto: G. Novaković


Na obali ispred Bele kule i u "Kosmosu", pred brojnim posetiocima, Srbija se predstavila prigodnim programom. Folkloraši su predstavili deo naše tradicije i kulturne baštine, odigrane su kraće predstave uz igru, hor i muzički orkestar. Izloženi su bili srpski suveniri, kao i gastronomija.


INTERESOVANjE


Grčka, Turska, Izrael, Kina i Nemačka zauzimaju listu prvih pet zemalja čiji su stanovnici odabrali da obiđu Beograd. Odmah za njima su gosti iz zemalja regiona - Hrvati, Slovenci i Bugari.


Foto: G. NovakovićFoto: G. Novaković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije