BORHESOV grad je mešavina poslovnih zgrada i elegantnih zgrada iz 19. veka, bučnog saobraćaja i starih kafea. Jednostavno, ovo je metropola koja pleni na prvi pogled.

Srce grada je Plaza de Majo oivičena palmama, pa odatle treba krenuti u upoznavanje istorije duž istoimene art-deko avenije. Na zapadnom kraju Majo avenije nalazi se Kongresni trg na kojem je sedište parlamenta i odakle nastavljaju putevi koji vode ka kvartu El Baho, prepunom restorana i kafana.

10.00

Bez ture po šarenoj La Boki je nezamisliva poseta Buenos Ajresu, jer je u ovom kraju imigranata rođen tango.

11.00

"La Bombonjera" je najčuveniji stadion na svetu, pa ko nije u prilici da nabavi karte za utakmicu "Boka juniorsa", može danju da poseti ovaj hram fudbala.

Pročitajte još - Argentina: tango, fudbal i gaučosi

12.00

Čuvena La Rekoleta je više park i muzej nego groblje, a nalazi se u elitnom naselju i većina turista voli da prošeta pored lepih spomenika, mauzoleja i kripti do groba Eve Peron.

14.00

Kafe "Tortoni" je najstariji kafe u zemlji i u njemu je sedeo Borhes, ali i svi ostali značajni pisci. U njemu je već 160 godina najveća gužva u vreme ručka - oko 17 časova.


Depositphotos

15.00

U Buenos Ajresu se ne mogu sresti gaučosi, ali se na pijaci Feira de Mataderos mogu videti kako barataju lasom. Takođe, ovde ne treba propustiti tradicionalne šnicle, krmenadle, stekove i ostale đakonije od mesa.

16.00

Malba je Muzej umetnosti Latinske Amerike i ljubitelji avangardne umetnosti će uživati, jer su izložena dela iz 19. i 20. veka.

17.00

Teatro Kolon je čuveno po kvalitetnim predstavama, ali i savršenoj akustici. Karte su skupe, ali može se posetiti danju u vođenim turama.

18.00

La Virtua se nalazi u srcu Jermenskog kulturnog centra i najbolje je mesto da se nauči tango. Ovde igraju lokalci, turisti, profesori, a ko nije talentovan za ples može i samo da gleda.