TOTALNO “sve uključeno” i van hotela, potpuno nova turistička destinacija na Crvenom moru, ekskluzivna grčka ostrva i srce Rusije koje je prvi put otvoreno za strane turiste.

Pročitajte još - Na Sajmu turizma u Beogradu i pratećim manifestacijama 64. 619 posetilaca

Ovo su samo neke od novina koje su najavljene i ponuđene srpskim turistima na upravo završenom Sajmu turizma u Beogradu. Najveće iznenađenje dolazi iz Antalije gde se nudi “totalno sve uključeno” u kojem turisti, od trenutka kada uđu na teritoriju letovališta Side, ne plaćaju više nigde ništa dok su na odmoru!

Pročitajte još - Turska ide kao alva

- Turski hotelijeri uskoro uvode potpunu uslugu “sve uključeno” - kaže Haki Alan iz agencije “Fibula”. - S obzirom na to da šest familija drži hotele u dva naselja Kumkuj i Side, probaćemo da turistima sa narukvicama sve damo besplatno - od gradskog prevoza do restorana u gradu, pa ukoliko se pokaže kao uspešno, proširićemo ovaj recepet na svih 11 naselja i 400 hotela sa pet zvezdica. Ovo je ostvarivo, jer su hotelijeri vlasnici i restorana, barova i šoping centara u Manavgatu. Vlasnici hotela, naime, žele da se gosti potpuno opuste i da se u hotelu ne osećaju kao u zlatnom kavezu. Do sada su turisti izbegavali da izlaze iz hotela da ne bi propustili uslugu koju su platili, a mi želimo da se opuste.

ČETIRI NOVA GRČKA OSTRVA MIKONOS će ovog leta biti dostupan i prosečnim srpskim turistima (uvedeni grupni polasci), ali pošto se na ovom ostrvu najbolje osećaju mladi, Grci porodicama posebno preporučuju Siros i Andros na Kikladama, kao i Samos. Ova ostrva su, do sada, bila skrivena od masovnog turizma i otvaraju ih za goste kontrolisano, pa će do njih moći da stigne samo oko 120 srpskih turista.

Ahmet Abdulah, guverner Crvenog mora, iznenadio je srpske turiste otvarajući im vrata novog, upravo izgrađenog letovališta sa superluksuznim hotelima. Letovalište Marsa Alam nalazi se na jugu Crvenog mora, 220 kilometara od Hurgade, pa sezona nikada ne prestaje. Pored najmodernijih hotela, po promotivnim cenama ovde će turisti uživati u čistoj vodi na čuvenoj plaži Abu Dabab, ali i u fantastičnim izletima do Asuana, Edfua, Luksora...

I to nije sve - naše turiste će obradovati vest da se ponovo uvode čarteri za Tunis i nude novi hoteli iz grupe “Medžik” koje koriste putnici nemačkog “Tuija”.

- Na ove hotele nema žalbi - kaže Zdravko Majnik iz “Kristijan tura”. - Ali od marta naši turisti mogu redovno, grupno, za 569 evra, idu na Tenerife. Iz Madrida, od 1. juna kada “Er Srbija” uvede redovne letove, ponudićemo aranžmane za Kubu i Meksiko od 888 evra.

Najveće iznenađenje priredila je Rusija koja je u Srbiji prvi put u inostranstvu promovisala hodočasničku rutu i pozvala našu zemlju da priključi svoje pravoslavne svetinje. Ovakvo putovanje može da se doživi samo jednom u životu, a uključuje najveće ruske pravoslavne svetinje, kao i spomenike pod zaštitom Uneska. Turisti će proći jednim delom i Zlatni krug, upoznati čuvene kozake, videti mesto gde je stvoren kosmički program i upoznati Moskvu u pravom sjaju.