Popusti na Sajmu i 60 odsto

A. MIKATA

četvrtak, 17. 01. 2019. u 11:06

Попусти на Сајму и 60 одсто

Depositphotos

Domaće agencije se uveliko pripremaju za februarsku smotru turizma u Beogradu. Ko uplati dodatnih tri odsto, može da otkaže aranžman sedam dana pred put. Cene čarter-letova biće poznate tek za mesec dana

POPUSTE za letnje odmore od 20, 40, pa i 60 odsto počele su da daju agencije još od decembra prošle godine, ali najveća rasprodaja paket-aranžmana očekuje se tek u vreme beogradskog sajma turizma.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu počinje 21. februara, a mnogi aranžmani su već rasprodati! Jedno je sigurno - Turska će biti skuplja nego lane i dobre ponude treba očekivati samo u “last minitu”, ukoliko ga bude. Prva autobuska putovanja za sever Grčke prodata su još u novembru, a do novogodišnjih praznika većina agencija je objavila kompletan program. Ipak, ugovori za čarter-letove još nisu potpisani, pa prave cene treba očekivati tek na sajmu. Dakle, turisti sada rezervišu smeštaj, a kada agencije potpišu ugovore sa avio-kompanijama, na sajmu će znati konačnu cenu aranžmana.

- Iako ne nastupamo na sajmu, nudićemo popust u vreme trajanja manifestacije - kaže Ljubiša Nešovanović iz “Robinzona”.

- I sada turisti, recimo, mogu da uplate odmor sa 20 odsto popusta za određene hotele na poluostrvu Pilion, apartmane na Krfu, vile u Pargi. Mislim da bi Sajam trebalo da se održava u decembru, kada objavljujemo aranžmane, jer smo počeli sve ranije da prodajemo programe kao što rade ostale evropske zemlje.

PROČITAJTE JOŠ - NESVAKIDAŠNjI LUKSUZ: Najlepši hotelski bazeni na svetu

I u “Viva travelu” će nedelju dana pre sajma početi “sajamski popust”, a prodavaće, kako kažu, ono što ostane. Međutim, trenutno odlično idu aranžmani za Alanju (11 dana, avion), jer koštaju 214 evra. Odmor u Grčkoj u maju košta nula evra za smeštaj, dok je autobuski prevoz 65 evra za odrasle.

I dve najveće srpske agencije pripremaju popuste za Sajam turizma, a na postojeće specijalne ponude - dodaće još benefita.

- Kao i svake godine, na sve aranžmane za koje smo u mogućnosti, dodaćemo sajamski popust - kaže Dušan Atanasaov iz “Kon tikija” i “Big blua”. - Specijalne ponude diktiraju hotelijeri, pa već sada imamo popust od 40 odsto za Grčku, a za određene hotele u Šarm el Šeiku u Egiptu 42 odsto. Za Tursku ne treba očekivati veće benefite nego sada, jer se ova zemlja lane vratila na velika vrata i prodaja im odlično ide.

Ove dve agencije imaju i dve velike novine, a prva su čarter-letovi iz Banjaluke do Antalije i Atine. Druga je “premijum osiguranje”, sa kojim ljudi koji uplate dodatnih tri odsto na aranžman mogu da otkažu putovanje nedelju dana pred put i da im se vrati celokupan iznos.

Na sajmu turizma u Beogradu najveće popuste ostvariće porodice, jer sve više hotela daje besplatan smeštaj za decu do 14 godina, a po ovoj ponudi su se Turcima pridužili i Egipćani. Ko u ranom bukingu rezerviše, može da se odmara u Hurgadi za 299 evra u hotelu sa četiri zvezdice po principu sve uključeno. Takav odmor Turskoj u hotelu sa tri zvezdice košta 400 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije