Letovanje, ali na jesen

A. Mikata

21. 09. 2018. u 22:41

Летовање, али на јесен

Shutterstock

Lepo vreme je dobra prilika da se za malo novca otputuje negde na Mediteran. Sunčanje i u oktobru u Turskoj i Egiptu, na jugu Grčke, a čak se i na severu očekuje toplo vreme

IAKO se ovih dana poslednjim autobusima srpski turisti vraćaju iz grčkih letovališta, lepo vreme na Mediteranu i dalje traje i često se dešava da do kraja oktobra može da se uživa u kupanju i sunčanju.

Odmor posle odmora je, za one koji to mogu, ili odmor kada nema vrućina i gužve, za mnoge je najbolje vreme za letovanje, jer su cene neuporedivo niže nego u sezoni, a mali broj turista svaku destinaciju čini čarobnom. Poslednje organizovane ture autobusom za Tasos, Pargu, Kefaloniju i Krf kreću 23. septembra. Paket-aranžmani za poslednji polazak su koštali i po 59 evra, ali su svi rasprodati. Čarter-letovi za grčka ostrva u organizaciji naših agencija su završeni, iako će se gosti na Rodosu, Kritu i ostrvima Kiklada kupati do kraja oktobra.

I poslednji autobus za Kušadasi polazi 23. septembra, a kompletan aranžman, smeštaj i prevoz, košta 139 evra. Čarter-letovi za Antaliju će biti organizovani do 29. septembra, a cene aranžmana su upola niže nego u avgustu. Sedam dana odmora sa uslugom “sve uključeno” u turskim hotelima košta 380, a 14 dana je 530 evra! Odmor po principu “sve uključeno” od 12 dana u Alanji košta 399 evra, a najskuplji hoteli sa pet zvezdica u Beleku (kod Antalije) sa ogromnim privatnim plažama i akva-parkovima sada mogu da se nađu za oko 600 evra!


PROČITAJTE JOŠ:
TripAdvisor postaje društvena mreža za sve ljubitelje putovanja

Idealan i jeftin odmor mladi parovi mogu da nađu i u Hurgadi, gde letovanje do sredine oktobra košta 399 evra sa uslugom na bazi polupansiona.

Do sredine oktobra se može letovati i na Kipru, jer temperatura vode i vazduha neće postati jesenja. Međutim, polupansion u hotelu u Limasolu, koji je 100 metara udaljen od plaže, košta oko 50 evra, a 60 evra treba izdvojiti dnevno po osobi za hotel na plaži.

Čitave zime naši turisti mogu da se ugreju i u Dubaiju, a mini-odmor od pet dana košta 335 evra. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom, a na ovu cenu treba dodati 75 evra za vizu za Ujedinjene Arapske Emirate, kao i 86 evra za avio-takse. Boravišna taksa se naplaćuje u hotelima, a dnevno košta od tri do pet dolara po noći.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dejan

22.09.2018. 09:51

Već treću godinu krećem na odmor u Grčku 30.septembra. Odmor, toplo more, sunce, mir i jeftinoća su zagarantovani!

Milan M

23.09.2018. 14:38

Oni koju su letovali početkom septembra ove su pogodili.Mogli su ceo dan provessti na plaži bez suncobrana a kiše i jakih vetrova kao i talasa nije bilo na celom Mediteranu