IAKO je letnja sezona tek počela, u Vrnjačkoj Banji trenutno boravi oko 5.000 domaćih i stranih turista, pa domaćini zadovoljno trljaju ruke. U godini značajnog jubileja - 150 godina organizovanog banjskog lečenja i turizma, znatno veći talas gostiju očekuje se u drugoj polovini ovog meseca i u julsko-avgustovskom turističkom špicu. Tada u prestonici domaćeg turizma obično ima i najviše kulturno-zabavnih manifestacija.

- Sve je u znaku jubileja, pa će i ovog leta Vrnjačka Banja bez sumnje biti centar kulturnih i zabavnih dešavanja u Srbiji. Naši gosti imaju puno razloga da posete najlepšu domaću banju i uživaju u odmoru, kvalitetnoj usluzi, atraktivnim programima i dobrom provodu - kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije.

PROČITAJTE JOŠ: Vrnjačka Banja: Rajski odmor za svačiji džep

Kulturno-zabavno leto u Vrnjačkoj Banji počinje "Moto rok festom" od 6. do 8. jula, a tradicionalni, 14. po redu, Međunarodni vrnjački karneval održava se od 15. do 22. jula. Po najavama organizatora, karneval će okupiti nekoliko hiljada učesnika iz zemlje i sveta, kao i na desetine hiljada posetilaca. Desetak dana kasnije sledi najveći muzički festival u centralnoj Srbiji "Lavfest" na kojem će od 2. do 5. avgusta nastupiti najeminentnija imena svetske tehno i elektro scene.

PROČITAJTE JOŠ: Otvoren filmski most „Ko to tamo peva“ (FOTO)

Od 10. do 12. avgusta, na programu su deveti "Dani Bate Stojkovića", posvećeni ovom velikanu srpskog glumišta koji je, osim na filmu i pozorišnim daskama, ostavio dubok trag i među Vrnjčanima kojima je bio čest i rado viđen gost.

FILMSKI FESTIVAL

STVARAOCI u oblasti osme umetnosti, i ove godine, počev od 13. do 18. avgusta, okupiće se u Vrnjačkoj Banji na 42. po redu Festivalu filmskog scenarija, jednoj od najstarijih manifestacija te vrste u Srbiji.