KAFE vijeneze u Beču ili žerbo kocke u Budimpešti, espreso u Firenci ili ruski čaj u Moskvi... Puno povoljnih inostranih aranžmana pripremile su turističke agencije za Dan državnosti, a pažnju privlače i domaće destinacije.

U mnogim firmama 15. i 16. februar su neradni dani, deca ne idu u školu, pa je to dobra prilika za kraće putovanje. Petodnevni aranžman za Beč košta 89 evra, uključuje dva noćenja sa doručkom, a turisti će moći da šopinguju u „Pandorfu“, posete Šenbrun i vide Bratislavu.


PROČITAJTE JOŠ:
Bogata istorija i lepote ove dve ostrvske države vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim

Međutim, “Argus” za ove turiste u subotu 17. februara povodom Dana državnosti organizuje i fakultativni izlet “Srpski Beč”. Reč je o pešačkoj turi u pratnji bečkog domaćina koji će na srpskom ispričati zanimljive događaje iz prošlosti Srbije, koji su se odigrali u ovom gradu.

I “Argusovi” putnici koji odu na trodnevno putovanje u Budimpeštu za 79 evra (uključuje dva noćenja) mogu da u nedelju, 18. februara, odu na izlet u Sent Andreju. U ovom živopisnom mestašcetu blizu Budimpešte, turisti će prošetati Trgom Vuka Karadžića, kuću Jakova Ignjatovića, Muzej SPC, slikati se kod Krsta cara Lazara i popiti kafu u “Srpskoj kafani”.

Dan državnosti je dobra prilika i da se otputuje u sunčanu Italiju, u Firencu, gde petodnevni aranžman košta 109 evra. S obzirom na to da ovo putovanje uključuje dva noćenja sa doručkom, kao i šetnju sa vodičem po gradu umetnosti Firenci, posetu Sijeni, San Điminjanu i Pizi - ostalo je samo nekoliko slobodnih mesta.

Većina turističkih aranžmana za inostranstvo počinje 14. februara, na sam Dan zaljubljenih, pa oni koji ga slave treba da požure kako bi tog dana večerali u Pragu ili Rimu. Šestodnevni autobuski aražman za Prag u agenciji “Argus” košta 99 evra. Petodnevno putovanje u Rim košta 135 evra. Zaljubljeni parovi vole i Veneciju, a tamo mogu da otputuju autobusom za 79 evra koliko košta “Argusov” aranžman koji uključuje i dva noćenja sa doručkom.

Kada je Srbija u pitanju, za Dan zaljubljenih, odnosno Svetog Trifuna, najbolja zabava biće u Vrnjačkoj Banji na Mostu ljubavi, jer se tamo tradicionalno, već čitavu deceniju, organizuje takmičenje u najdužem poljupcu. Rekord je 106 minuta i 50 sekundi (drži ga par iz Kruševca, koji se kasnije i venčano), pa ko želi da ga “obori” treba da požuri i obezbedi smeštaj u našoj najpopularnijoj banji.


PROČITAJTE JOŠ:
Letovanje u pola cene usred zime

- Krevet u Vrnjačkoj Banji može da se nađe već od 500 dinara u privatnom smeštaju do 3.500 dinara koliko košta polupansion u hotelima - kaže Goran Karavesović iz TO Vrnjačka Banja.