LONDON/ BEOGRAD - Srbija se i ove godine predstavlja, rame uz rame sa 5.000 svetskih turističkih destinacija, na svetskom sajmu turizma „World Travel Market“ (WTM) 2017, koji se održava od 6. do 8. novembra u Londonu, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Ovaj vodeći poslovni sajam globalne turističke industrije generiše više od 2,8 hiljada milijardi funti vrednosti poslovnih ugovora u svetskoj turističkoj industriji i već 37 godina zaredom privlači poslenike iz svetske turističke privrede.

Predstavnici najvećih svetskih turoperatora, kao što su Regent Holidays iz Velike Britanije, Travel the Unknown, Exodus i "Thomas Cook", pokazali su veliko interesovanje za Srbiju kao turističku destinaciju.

O pažnji koju je privukla turistička ponuda Srbije svedoči i činjenica da je direktorka TOS-a Marija Labović već prvog dana sajma dala intervju Travel Channel-u, a zakazani su i intervjui sa velikim medijskim kućama poput magazina Travel weekly, Food and Travel magazine, Sailing Travel Magazine i televizija Bi-Bi-Si, National Geographic, itd.

Celokupnu turističku ponudu na štandu TOS-a predstavili su globalnim turističkim profesionalcima: Atomska banja, JP za razvoj planinskog turizma "Stara planina, MK Mountain Resort, Life Design Hotel, turoperatori Serbia tour operator, Glob Metropoliten Tours, Omni turs, Turistička organizacija Novi Sad, Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Beograda, navodi se u saopštenju.