Beograd iz helikoptera kao na dlanu

A. Mikata

27. 08. 2017. u 07:02

Više od hiljadu turista uživalo je u panoramskom letu i mogli da dožive pravu avanturu. Letelicama "Balkan helikoptersa" planiraju se i petominutni letovi sa Ušća po povoljnim cenama

Београд из хеликоптера као на длану

Divan pogled iz helikoptera

VIŠE od 1.000 turista uživalo je u panoramskom letu helikopterom iznad Beograda, jer je pre tačno godinu dana "privilegija" vojske i policije postala dostupna svima.

U prvih godina dana zaprošeno je pet devojaka i na venčanje su stigla četiri para. Koristili su ih poslovni ljudi, ali i svetske zvezde poput Monike Beluči, DŽonija Depa, Novaka Đokovića u Buraka Odževita (Bali-bega).

- Omogućili smo svima da punim plućima uživaju u lepotama Beograda i Srbije, a često korišćenje helikoptera je dokaz ekonomskog napretka - kaže pilot Goran Krneta. - U Srbiji već postoje dva helidroma za noćno sletanje, na Mećavniku i u Dobanovcima, a prave se još dva. Vozimo poslovne ljyde i geodete, ali je najviše domaćih turista.

Međutim, da bi panoramski letovi postali prava atrakcija i Beograd imao ponudu ravnu NJujorku, mora da se ukine "zabranjena zona" od Ušća do Palate Srbija.

- Helikopteri lete iznad Vestministera u Londonu, a Ušće i Savska promenada su najatraktivniji iz vazduha - ističe Krneta. - Kod Ušća ima najmanje stanovnika i organizovali bismo petominutne letove po veoma pristupačnum cenama. Stranci bi bili oduševljeni, a mi bismo zaposlili još ljudi, jer nas zovu i piloti iz zemalja EU!

Pilot letelice

CENA

U DOBANOVCIMA je juče prislavljen dan helikoptera i svi su mogli da se voze po promotivnoj ceni.

Najtraženije su vožnje od pola sata, 45 i 60 minuta, a cene su od 75 evra po osobi. Većina turista koji su se do sada vozili dobila je vožnju kao iznenađenje od drage osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)