Bački Petrovac: Avantura za sva čula

N. Subotić

03. 07. 2017. u 22:54

Бачки Петровац: Авантура за сва чула

Zabava na toboganima Foto D. Dozet

Akva-park "Petrolend" mami goste mnogobrojnim atrakcijama. Posetioce privlače geotermalna voda, plaže, sportski tereni...

KADA su ga pre šest godina otvorili, mnogi su bili skeptični. Međutim, stotine automobila iz Novog Sada, Beograda, pa i Mađarske, Hrvatske i Slovačke, parkirane ispred parka, demantuju skeptike. Jedan od najlepših akva-parkova na Balkanu - "Petrolend" u Bačkom Petrovcu, smestio se na samo 17 kilometara od Novog Sada i 115 kilometara od Beograda, i svakog dana privlači hiljade kupača.

Ovu oazu zabave, na osam hektara, čine šest bazena s različitim efektima, više od dvadeset najvećih i najbržih tobogana u Srbiji, prostrane plaže, sportski tereni, ugostiteljski objekti...

Sve to čini još lepšim geotermalna voda temperature 46 stepeni koja izvire sa dubine od 800 metara i omogućava da sezona traje duže, od maja do septembra, dok moderna tehnologija obezbeđuje hlađenje vode u letnjim vrućinama.

- U bazenima se nalazi lekovita voda koja leči bolesti lokomotornog sistema, reumatizam, sportske povrede, stanja posle operacija i povreda, neurološka i ginekološka oboljenja - kažu u ovom neobičnom akva-parku. - Upravo zbog toga posećuju nas kako turisti iz Srbije, tako i iz inostranstva, a najviše iz susednih republika - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Slovačke.

U ovom kompleksu, najatraktivniji i najveći tobogan je "Crna ruka", dugačak čak 128 metara, a posetiocima je najdraži tobogan "King" dužine 123,5 metara. Sve to dopunjuju bazen za relaksaciju, bazen s talasima, divlja reka, "dečji raj" i dva bazena za spuštanje s tobogana.

U svim bazenima temperatura vode je od 25 do 32 stepeni, a kada gostima dosadi kupanje, mogu zabavu da potraže na terenima za fudbal i odbojku na pesku. Tu su i travnate površine za razne sportske aktivnosti, kao i multifunkcionalni tereni s veštačkom travom i prostrane plaže sa suncobranima i 1.500 ležaljki, čije je korišćenje besplatno.
CENE

DECA visine do 90 centimetara ne plaćaju ulaz u "Petrolend", dok su karte radnim danima za decu 700 a za odrasle 900 dinara. Vikendom su ulaznice 800 i 1.200 dinara, a radno vreme parka je od 10.00 do 19.00. Vikendom park radi do 20.00.

Cene hrane i pića su takođe pristupačne, pljeskavica staje 250 dinara, pica 160, hotdog 150 dinara, a kafa 140 dinara.


ANIMATORI

POSETIOCIMA su, nabrajaju u "Petrolendu", od dopunskih usluga na raspolaganju menjačnice, lokali sa hranom i pićem, karipski bar u kom se mogu probati razni kokteli i uživati u zabavi animatora za decu i odrasle. Od besplatnih dodatnih usluga tu je i iznajmljivanje ormarića i trezora, parking na prostoru od dva hektara, bežični internet...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Preporuka

04.07.2017. 10:33

Toplo preporucujem svima koji imaju dublji dzep posto su cene vise i nego preterane. Za cetvoroclanu porodicu vam treba minimum 80 evra plus gorivo i slicno. Svaka cast Petrolendu.

Lose iskustvo

04.07.2017. 22:15

Dragi buduci posetioci obratite paznju na cenovnike u lokalima desilo nam se dva puta da na flajeru pise jedno a kad stigne racun sasvim druge cene,,,Grozno