Pravo uživanje među borovima

ponedeljak, 31. 10. 2016. u 23:21

Право уживање међу боровима
Hotel "Omorika" uz jesenji popust zove na Taru - oazu zdravlja i kraljicu srpskih planina. Polupansion košta 2.610 dinara, a gostima su na raspolaganju bazen i animacije za decu

UZ nadaleko poznati švedski sto sa tri vrste mesa, ribom i desetak vrsta jela i isto toliko salata, poluolimpijski bazen sa svim pratećim sadržajima, hotel "Omorika" ove jeseni otvara vrata turistima i brojnim popustima i "last minut" ponudama.

Tako je pružena mogućnost da sunčana Tara, jer ovo je planina koja ima mnogo više sunčanih dana u odnosu na druge predele Srbije, ovog novembra broji znatno više posetilaca. Uz sniženu cenu polupansiona od 2.610 dinara po osobi u porodičnoj sobi hotel "Omorika" svojim gostima nudi i mogućnost odloženog plaćanja čekovima na šest meseci, kao i penzionerima i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije plaćanje putem administrativne zabrane na šest ili 12 meseci.

Hotel "Omorika" sa 350 ležajeva, spuštenih planinskih krovova, u mermeru, staklu i drvetu, podseća na orla koji se sprema da uzleti. Pravi je mali grad i prostire se na 25.000 kvadrata. Opremljen je brojnim sadržajima kojima mogu da se zabave gosti i kada nije lep dan ili kada nisu raspoloženi za šetnju. Pored poluolimpijskog bazena, na raspolaganju su i sauna, teretana, stoni tenis ili bilijar, dok se u bioskopskoj sali često prikazuju filmovi za najmlađe ili predstave gostujućih pozorišta. Tu su i sale opremljene dobrom audio-vizuelnom tehnikom, pa je hotel često i stecište mnogih seminara i kongresnih okupljanja.

Zbog divljih i bajkovitih šuma, planinskog vazduha i sunca, na Taru su još krajem 19. veka dolazili oboleli od plućnih bolesti. Pod svoje okrilje primali su ih monasi manastira Rača, koji su zbog bolesnih i siromašnih izgradili i prve smeštajne objekte na ovoj planini. Tako se 1905. ovde lečio Milovan Glišić. U manastiru Rača, polovinom prošlog veka boravio je čak šest godina i patrijarh Pavle, zbog bolesti pluća.

Vazduh guste borove šume pogoduje astmatičarima, rekonvalescentima, za poboljšanje imuniteta, a brojni stručnjaci nazivaju Taru fabrikom crvenih krvnih zrnaca. Pored toga hoteli Vojne ustanove "Tara", "Omorika" i "Beli bor", nalaze se u središtu svih najinteresantnijih turističkih lokaliteta.

Upravo odatle najbliži su izleti do Andrićgrada i Višegrada, Mokre Gore i Drvengrada, manastira Rača, prelepih vidikovaca kao što je Banjska stena ili do kućice na steni na Drini, mlina potočare i obližnje destilerije klekovače. Rekreatori hotela svakodnevno organizuju i ture pešačenja do galerije „Tarski“ ili do neke slične interesantne planinske lokacije.


SPECIJALITETI

HOTELI "Omorika" i tri kilometra udaljen "Beli bor" nalaze se na Kaluđerskim barama, najlepšem delu planine Tare na nadmorskoj visini od 1.060 metara. Neposredno pored "Omorike" je Nacionalna kuća "Javor", a stotinak metara niže Nacionalni restoran "Jeremičak", sa jedinstvenim izborom srpskih jela u prijatnom enterijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sasa

01.11.2016. 09:41

@Svasta - Kad mi nadjes u Becu hotel sa polupansionom svedski sto, bazenom i sportskim terenima za 15ak evra po osobi koliko sada kosta Omorika, obavezno javi da uplatim bar mesec dana. Svasta ovde ljudi pisu

Svasta

01.11.2016. 23:07

@Svasta - @Sasa; U tekstu pise "polupansion je 2600 po osobi", tako da ili vi imate neku specijalnu cenu ili specijalni kurs evra. Što se Beča tiče, za 100e imate prevoz + vodiča +3 noćenja . Ako odbijete prevoz koji je 50-70 evra, sledi da su 3 noćenja 16 do 23 evra, što je opet jeftinije ili minimum isto kao Omorika.

Pozdrav iz Beča

02.11.2016. 15:02

@Svasta - Samo nije isti švedski sto sa tri vrste mesa, desetak jela i isto toliko salata, kolača, supa, čorba, pa bazen, sauna, teretana..., pešačke staze i naravno rekreatori, odnosno vodiči, koji svakog dana vode u šetnju do nekog turističkog lokaliteta...

jozo

02.11.2016. 20:35

@Svasta - Bolja je "Omorika" vidim ja. Morati ću i ja doći jednom. Pozdrav iz Zagreba.