Počela gradnja hotela na Rtnju

Lj. TRIFUNOVIĆ

03. 08. 2016. u 08:00

Ulažu tri miliona evra za zamah turizmu na najmističnijoj srpskoj planini

Почела градња хотела на Ртњу

BOLjEVAC - Na planini Rtanj je počela izgradnja hotela vrednog oko tri miliona evra, čiji je investitor Jadranka Stepanović, suvlasnik ovdašnje fabrike za proizvodnju peleta pod nazivom “Bioenerdži point”.

- Objekat sa 88 ležajeva će se prostirati na površini od 3.800 kvadrata - ističe Stepanovićeva. - Očekujemo da radovi na najmističnijoj srpskoj planini budu završeni do kraja naredne godine, kada bi posao trebalo da dobije 50 ljudi.

Lokacija za gradnju nije bila komunalno uređena, pa su investitori najpre morali da dovedu struju i vodu, u čemu im je pomogla opština Boljevac...

- Posle više od pola veka ovo će biti prvi hotel koji se gradi u našem kraju - ističe dr Nebojša Marjanović, prvi čovek ovdašnje lokalne samouprave. - Rtanj je naša najveća turistička šansa, koja nije bila adekvatno iskorišćena, pa se nadamo da će izgradnja ovog objekta biti svojevrsna pozivnica i drugim investitorima.

Hotel će, inače, biti u etno-stilu - od drveta i stakla - ispred njega će se naći veštačko jezero, a u planu je i montaža panoramske žičare, vredne oko devet miliona evra, koja bi vodila od podnožja do vrha Rtnja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

BLEKI

18.04.2017. 15:32

@dacha - RTANJ pa to je najlepsa planina .puna je zdravlja i lepote .ljudi ce se privici na lepo .pozdravljam najboljeg coveka tamo svi ga znaju VOJKAN iz ruista sela .lik .volio bi da hotel da radi sto pre tamo je fantasticno zdravo maksimalno .pozdravljam sve na rtnju .vidimo se uskoro bleki

nikola

03.08.2016. 19:17

A sta je sa kanalizacijom?Takav objekat zagadjuje zivotnu sredinu, da nece da ispustaju otpadne vode u izvoriste vode odakle se Boljevac snabdeva vodom.Zadnji put kada sam bio na Rtnju nije moglo da se dise od smrada ,smrad je posledica ispustanja otpadnih voda iz starog hotela.

duskic

04.08.2016. 08:50

a gospodo znate li ko je jadranka stepanovic pa vlasnica kladionice mozzart tolik od mene prijatan dan