JAGODINA - Odredi izviđača koji rade uz Veliku Moravu ove godine organizovaće plovidbu pod nazivom "Tri Morave", koja će se održati od 2. do 9. jula, najavljeno je u četvrtak.

Izviđači će veslati kanuima od Stalaća do ušća Velike Morave u Dunav, kod mesta Kulič, najavili su u odredu izviđača "Boško Đuričić" iz Jagodine.

Start plovidbe je u Stalaću 2. jula u popodnevnim satima.

Noćenja su u Ćupriji 3. jula kod mosta, 4. jula kod Kočinog hrasta u Kočinom selu kod Jagodine, 5. jula kod mosta na Moravi kod Svilajnca, 6. jula u Trnovču kod Velike Plane, 7. jula kod Ljubičevskog mosta i 8. jula u Kuliču kod Smedereva.

Manifestacija se održava u saradnji izviđačkih odreda "Miloje Zakić" iz Ćićevca, "Boško Đuričić" iz Jagodine, "Morava" iz Trnovča, "Sveti Sava" iz Osipaonice, "Sveti Sava" iz Beograda i Sokolskog društva iz Ćuprije.

Plovidba se realizuje u saradnji sa ministarstvima odbrane, omladine i sporta, skupštinama gradova i opština i turističkim organizacijama kroz koje prolazi izviđačka plovidba.

Kada je u pitanju Jagodina, učesnici plovidbe boraviće u selima Končarevo i Kočino selo, kao i u gradu. Obuka za upravljanje kanuima obavljena je 4. i 5. juna u Trnovču kod Velike Plane u sklopu projekta koje je podržalo Ministarstvo odbrane.