Film “Dunav u Srbiji” osvojio 2. nagradu na Sajmu turizma u Berlinu (VIDEO)

Tanjug

11. 03. 2016. u 17:15

Priznanje na međunarodnom festivalu turističkog filma "Das goldene Stadttor" je dobijeno u konkurenciji preko 1.500 filmova iz 42 zemlje sveta u kategoriji „Turistički film"

Филм “Дунав у Србији” освојио 2. награду на Сајму туризма у Берлину (ВИДЕО)

Priznanje na međunarodnom festivalu turističkog filma "Das goldene Stadttor" je dobijeno u konkurenciji preko 1.500 filmova iz 42 zemlje sveta u kategoriji „Turistički film", po odluci međunarodnog žirija sastavljenog od poznatih stručnjaka iz oblasti filmske industrije, marketinga i turizma, saopštila je sinoć TOS.

Berlinski Međunarodni filmski festival
"Das goldene Stadttor" već 15 godina jedan je od vodećih svetskih međunarodnih festivala turističkog filma i multimedije, posvećenih priznanju turističkih produkcija. Turistička organizacija Srbije za ovogodišnju glavnu temu promocije turizma naše zemlje izdvojila je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje.

Film o Dunavu deo je ove promotivne kampanje TOS-a i prikazuje lepote ovog evropskog koridora na svom toku kroz Srbiju. Snimanjem ovog filma su kroz kameru "uhva
ćeni" čarobni detalji reke koja spaja 10 zemalja i preko 100 miliona ljudi, prikazuje raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

U okviru najvećeg svetskog sajma turizma - ITB u Berlinu, TOS je na konferenciji za novinare pred pedesetak predstavnika uticajnih medijskih kuća iz Nemačke i Srbije predstavila turističke potencijale naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Lili

11.03.2016. 20:07

Vrhunsko. Snimljeno u duhu najboljih dokumentaraca engleske ili francuske televizije. Neke scene nisam nikada dosad videla. Posebno impresivne su scene sa zivotinjama i prirodnim lepotama.

nik

12.03.2016. 15:56

Свака част! Као из бајке. Мада кад упоредим свакодевицу и овај филм као да не живимо у истој земљи.

alex miles

14.03.2016. 02:53

@Sve to mnogo lošije izgleda - Ja sam rodjen prakticno U Dunavu, pa ovako. Mnogo losije izgleda, jer kamera skida ono sto se kamermenu svidja, a onaj balkanski krs sa gomilom djubreta na sve strane nije pokazan. Moje mesto rodjenja je sada preplavljeno jeftinim "vikendicama", sklepanim od svega i svacega, posle svakog vikenda leti, gomila djubreta, pivskih boca, plastike, te kojecega drugog razbacano na sve strane u izcekivanju dunava da jednoga dana to sve opere. Jadna i smrdljiva ste vi vrsta. Srecom ja klisnuo na vreme.

Srbija

14.03.2016. 18:19

@Sve to mnogo lošije izgleda - alex miles, sta je to za tebe "srecno sto si klisnuo na vreme" ? I ja sam rodjen na Dunavu, mozda smo i iz istog mesta, iako zivim na Zapadu 45 god. uvek rado dolazim u rodni kraj i mnogo ga volim... Kod mene je bilo i dosta stranaca zadnjih godina i odusevljeni su prirodom i lepotom ovog dela Dunava. Naravno da ima i propusta, moglo bi biti i cistije na nekim mestima ali i sami turisti vole kad je "natur" sto kazu, njima je dosta vestackog sto kod njih ima zato i vole nasu prirodu i rado dodju

Milan

13.03.2016. 23:11

Lep film, medjutim potrebno je uraditi još 2 slična filma, ukoliko TOS zeli rezultat- srpski manastiri- banje Srbije