Skijanje po starim cenama

J. Su.

04. 12. 2015. u 20:15

Na Kopaoniku danas i zvanično počela zimska sezona. Čak 10.000 gostiju na početku zimske sezone na našoj planini

Скијање по старим ценама

SEZONA skijanja zvanično je počela danas na Kopaoniku. Ovogodišnji "Ski opening", šesti po redu, koji organizuju MK "Mauntin rizort" i "Skijališta Srbije", privukao je više od 10.000 gostiju, na jednoj od najlepših planina Srbije. Turistički radnici kažu da im je prošla sezona bila rekordna, a od ove očekuju još bolje rezultate.

Sneg koji je prošle nedelje pao, uz veštačko osnežavanje, omogućio je skijašima uživanje na stazama "Pančićev vrh" i "Karaman greben". Kako kažu u "Skijalištima Srbije", sve je spremno za održavanje skijališta, ali i pravljenje veštačkog snega, čim temperatura to omogući. Cene ski-pasa nisu se mnogo promenile u odnosu na prošlu godinu. Za šestodnevnu ski kartu na Kopaoniku treba izdvojiti 13.900 dinara. Od ove sezone uvedena je pojedinačna karta za noćnu stazu "Malo jezero" na Kopaoniku i ona iznosi 2.200 dinara.

  • Uspeli smo da otvorimo sezonu uprkos visokoj temperaturi, čime smo pokazali da smo lideri u regionu - kaže Dejan Ljevnaić, direktor "Skijališta Srbije".

- Skijanje na Kopaoniku počelo je i pre zvaničnog otvaranja sezone, pa ljubitelji već pet dana uživaju na stazama. Ove godine skijaše na žicama Karaman greben i Pančić očekuje "singl lajn", koja omogućava brži prolaz skijašima.


  • NOVO KRILO U "GRANDU"

  • I DOK je centar Kopaonika pretvoren u veliko gradilište, hotel "Grand" će u novu godinu ući otvaranjem novog krila.

  • - Sezonu započinjemo punim kapacitetom - ističe Nikola Avram, direktor "MK Mauntin rizorta" - Očekujemo za vikend 12.000 gostiju u čitavom turističkom centru. Novu zimsku sezonu dočekujemo novim objektom, gde će biti 70 luksuznih apartmana i novi kongresni centar. Vrednost ove investicije je četiri miliona evra.

  • Pratite nas i putem iOS i android aplikacije