SEZONA skijanja zvanično je počela danas na Kopaoniku. Ovogodišnji "Ski opening", šesti po redu, koji organizuju MK "Mauntin rizort" i "Skijališta Srbije", privukao je više od 10.000 gostiju, na jednoj od najlepših planina Srbije. Turistički radnici kažu da im je prošla sezona bila rekordna, a od ove očekuju još bolje rezultate.

Sneg koji je prošle nedelje pao, uz veštačko osnežavanje, omogućio je skijašima uživanje na stazama "Pančićev vrh" i "Karaman greben". Kako kažu u "Skijalištima Srbije", sve je spremno za održavanje skijališta, ali i pravljenje veštačkog snega, čim temperatura to omogući. Cene ski-pasa nisu se mnogo promenile u odnosu na prošlu godinu. Za šestodnevnu ski kartu na Kopaoniku treba izdvojiti 13.900 dinara. Od ove sezone uvedena je pojedinačna karta za noćnu stazu "Malo jezero" na Kopaoniku i ona iznosi 2.200 dinara.

  • Uspeli smo da otvorimo sezonu uprkos visokoj temperaturi, čime smo pokazali da smo lideri u regionu - kaže Dejan Ljevnaić, direktor "Skijališta Srbije".

- Skijanje na Kopaoniku počelo je i pre zvaničnog otvaranja sezone, pa ljubitelji već pet dana uživaju na stazama. Ove godine skijaše na žicama Karaman greben i Pančić očekuje "singl lajn", koja omogućava brži prolaz skijašima.


  • NOVO KRILO U "GRANDU"

  • I DOK je centar Kopaonika pretvoren u veliko gradilište, hotel "Grand" će u novu godinu ući otvaranjem novog krila.

  • - Sezonu započinjemo punim kapacitetom - ističe Nikola Avram, direktor "MK Mauntin rizorta" - Očekujemo za vikend 12.000 gostiju u čitavom turističkom centru. Novu zimsku sezonu dočekujemo novim objektom, gde će biti 70 luksuznih apartmana i novi kongresni centar. Vrednost ove investicije je četiri miliona evra.