Adrenalinske vožnje glavni hit

A. K.

petak, 08. 05. 2015. u 11:29

Адреналинске вожње главни хит
Ljubitelji lude vožnje mogu da idu na mauntin karting - trotočkaš bez pedala. Zip lajn, tjubing i vožnja bobom omiljeni su provod za decu

NAJUSPEŠNIJA skijaška sezona od kada postoje “Skijališta Srbije” tek što je završena a ovo javno preduzeće već počinje pripreme za leto na srpskim planinama.

U ovoj zimskoj sezoni ostvareno je šest miliona prolaza kroz žičare, što je nezapamćen rekord. Prodato je 233.000 skijaških karata, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, koja je takođe bila odlična.

- Najprometniji dan na stazama bio je na Sretenje, kada je 9.500 skijaša bilo na Kopaoniku - kaže Ana Jovanović iz “Skijališta Srbije”. - Ostvarili smo 36 odsto veći prihod u odnosu na lane.

Za “Skijališta” nema odmora, jer je uveliko počela priprema za letnju sezonu. Na najlepšim planinama Srbije, Kopaoniku i Zlatiboru, posetioce očekuju aktivan odmor i nezaboravno letovanje.

BROJKE 6 miliona vožnji na žičarama
36 odsto veći prihod ostvaren
233.000 karata prodato

- Polako se menja svest ljudi, zbog čega se sve više odlučuju za odmor u prirodi - kaže Jovanovićeva. - Mnogi su shvatili da odmor nije samo odlazak na more i deset dana kupanja, pa su i prošlog leta planine bile posećenije nego ranijih godina, a prodato je i 20.000 karata za adrenalinske vožnje. Čist vazduh, prijatna temperatura i drugačiji pogled na planinu privlače sve više gostiju.

Zabave na Zlatiboru i Kopaoniku neće manjkati. Pored panoramskih vožnji do Tornika i Pančićevog vrha (karte su 350 za odrasle i 300 dinara za decu), ljubitelji sporta uživaće na multifunkcionalnim terenima. “Skijališta” iznajmljuju i najmodernije mauntin bicikle, a sve žičare imaće i adaptere za njih. Ljubitelji lude vožnje mogu da idu na mauntin karting - trotočkaš bez pedala. Zip lajn, tjubing i vožnja bobom omiljeni su provod za decu, a paket karata košta 600 za odrasle i 420 dinara za najmlađe.

- Dnevna karta za adrenalinske sadržaje košta 1.400 za odrasle i 1.200 dinara za decu - ističe Jovanovićeva. - Međutim, iako su cene iste kao lane, ponudićemo i zanimljive pakete, kao i popuste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije