Srbija predstavlja turističke potencijale u Istanbulu

Tanjug

24. 01. 2015. u 16:33

Србија представља туристичке потенцијале у Истанбулу
Turistička organizacija Srbije (TOS) uspešno predstavlja turističke potencijale naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma EMITT, koji se održava od 22. do 26. januara 2015. godine u Istanbulu

Turistička organizacija Srbije (TOS) uspešno predstavlja turističke potencijale naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma EMITT, koji se održava od 22. do 26. januara 2015. godine u Istanbulu, saopšteno je iz TOS-a.

Na štandu Srbije veličine 45 metara kvadratnih, pored TOS-a, ponude predstavljaju i turističke organizacije Beograda i Novog Pazara, koja je prvi put uzela učešće na ovom sajmu.

Na štandu se predstavlja celina turističke ponude Srbije, sa naglaskom na ture vezane za kratke odmore u gradovima, Beograd, Novi Pazar, kao i grad koji se može posetiti tokom boravka u prestonici, grad Novi Sad, uključujući i kulturno-istorijske znamenitosti svih destinacija.

EMITT 2015 je prilika i da se turske agencije i organizatori putovanja susretnu sa predstavnicima naših agencija: Eurojet, Omni Tours, Panoramic, Glob Metropoliten Tours i Big Blue, kao i hotela Zira, Queen's Astoria Design Hotel, Design Hotel Mr. President, Compaš River City, BG City Hotel i Lazar Lux Apartments koji su ove godine na štandu Srbije.

Tokom trajanja sajma EMITT, štand Srbije posetili su predstavnici konzulata Republike Srbije u Istanbulu, koji su pružili podršku u realizaciji samog predstavljanja naše zemlje na ovom sajmu, kao i gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš.

Zainteresovanost za nastup naše zemlje na ovogodišnjem EMITT-u, govori u prilog činjenici da je Srbija već postala destinacija koju gosti iz Turske sve češće posećuju, ističu u TOS-u.

Interesovanje posetilaca iz Turske za turističku ponudu Srbije je u konstantnom porastu što potvrđuju i zvanični podaci Zavoda za statistiku Srbije, prema kojima je u prvih 11 meseci 2014. godine u Srbiji boravilo 43.315 posetilaca iz Turske, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na isti period 2013. godine.

U navedenom periodu, turisti iz Turske su ostvarili 77.364 noćenja, odnosno 49 odsto više.

Na samom sajmu, predstavnici TOS-a dogovorili su realizaciju nekoliko studijskih poseta našoj zemlji, pre svega televizijskim ekipama (TRT, Novine media, Worl Travel Channel), koje će materijale snimljene u Srbiji, prvenstveno u Beogradu i Novom Pazaru, emitovati tokom ove godine i time učiniti pomenute destinacije još prepoznatljivijim i interesantnijim potencijalnim gostima iz Turske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije