Splavarenje u čast heroja

R. BLANUŠA

subota, 16. 08. 2014. u 08:00

Сплаварење у част хероја
Rafting klub "Drinska regata" iz Ljubovije, organizuje šestodnevno splavarenje od Gornje Trešnjice do Šapca

RAFTING klub "Drinska regata" iz Ljubovije, povodom 100-godišnjice Cerske bitke i Bitke na Drini, organizuje šestodnevno splavarenje od Gornje Trešnjice do Šapca.

Prva etapa od Gornje Trešnjice do Ljubovije, pod nazivom "Bitka na Mačkovom kamenu", startuje 17. avgusta, druga, "Bitka na Gučevu", Ljubovija - Mali Zvornik - Loznica, sa tri plovila, je 18. avgusta, treća, "Bitka na Ceru - Tekeriš", Loznica - Lešnica - Prnjavor sa tri plovila, 19. avgusta, četvrta, "Bitka na Drini", Prnjavor - Badovinci - Crna Bara, sa tri plovila, kreće 20. avgusta, peta etapa nosi naziv "Bitka za Mačvu", sa tri plovila se kreće 21. avgusta na relaciji Crna Bara - Sremska Mitrovica, a poslednja, šesta, "Bitka na Legetu" 22. avgusta, Sremska Mitrovica - Leget - Čavrntija - Šabac.

- U saradnji sa Eparhijom šabačkom SPC i arihijerijskim namesništvom azbukovačkim organizovaćemo služenje parastosa izginulom narodu i srpskoj vojsci u bitkama koje su se 1914. godine odigrale u slivu reka Drine i Save, a obavićemo i polaganje časnog krsta u najvećim dubinama Drine i Save, našim rečnim "plavim grobnicama" - ističu u Rafting klubu "Drinska regata".

Ova regata se po karakteru razlikuje od rekreativno plovnih manifestacija koje se održavaju na Drini u julu. Zainteresovani se tokom etapa mogu priključiti splavarenju uz poštovanje karaktera i cilja manifestacije koja se održava uz pomoć Rafting saveza Srbije, Radio kluba "Bobija 1272", Udruženja "Vila" iz Ljubovije i Etno-sela Vrhpolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije