ČIST vazduh, lekovita voda, zdrava hrana i, što je najvažnije, niska cena, glavne su preporuke ugostitelja ovog kraja za boravak turista na Vlasinskom jezeru.

Ipak, upravo zbog mirnoće i tišine, mladi kao da zaobilaze ovo prelepo mesto u Srbiji. Čelnici iz Surdulice i Crne Trave pokušavaju godinama nešto da urade kako bi se Vlasini vratio stari sjaj i kako bi se popravila ponuda ovog netaknutog dela prirode. Turistička organizacija početkom avgusta organizuje regatu i međunarodni fudbalski turnir na stadionu „Jezero“, dok najjaču promociju Vlasina očekuje od realizacije filma „Vrati se Zone“.

Urađena je i otvorena sezonska pijaca, renoviran je put, dok je pobedniku trubačkog sabora obezbeđeno učešće na finalnoj smotri u Guči.

Turisti koji se opredele za Vlasinu imaće u čemu da uživaju i o čemu da pričaju. Motel „Narcis“ izdvaja se ponudom, jer, pored standardne usluge, svojim gostima nudi teretanu i fiskulturnu salu.

- Opredelila sam se za sportski turizam, jer Vlasina je pravo mesto za pripremu naših takmičara - kaže Verica Radulović, vlasnica motela „Narcis“. - U planu je izgradnja velikog bazena u blizini motela „Narcis“, a u nekom dužem vremenskom intervalu i pravljenje skijaške staze sa žičarom. Cene su sasvim pristojne u odnosu na ostale planinske lepotice (Kopaonik, Zlatibor), ponuda je bolja nego ranijih godina, ali gosti, što je i razumljivo, očekuju više.

Šta treba uraditi kako bi se stanje popravilo?

- Nedostaje nešto što bi privuklo mlade - kaže Radulovićeva. - Spremni smo da pomognemo nekom investitoru koji bi otvorio diskoteku i doveo poznate goste, malo preuredio plažu, poboljšao prevoz i uredio kamp-naselje. Ako nadležni budu imali malo razumevanja, i ukoliko odobre izgradnju sportskih objekata, ostalo će sve krenuti samo od sebe.
I
NFO

* Vožnja čamcem po Vlasinskom jezeru 200

* Pedaline 100

* Kilogram jagnjetine 1.500

* Pun pansion 1.900

* Polupansion 1.600

* NoĆenje 1.000

* RoŠtilj 300-700

* Pivo 120

  • *cene su dinarima