TURISTIČKA sezona u Lukovskoj banji nadomak Kuršumlije je u punom jeku, a svi smeštajni kapaciteti u hotelima “Jelak” i “Kopaonik” sa oko 270 ležajeva su gotovo popunjeni.

Osim u savremeno opremljenim sobama, gosti ove banje, po rečima, Jelene Stepanović iz marketinga, mogu da uživaju i u mnogobrojnim sadržajima koje nudi velnes-centar, poput slane sobe, tepidarijuma, veselih tuševa, parnog kupatila, saune, džakuzija, kade...

- Pored zatvorenih bazena u oba hotela nedavno je počeo sa radom i drugi bazen na otvorenom koji se nalazi pored hotela “Kopaonik” - kaže Stepanovićeva. - Ovaj bazen se puni termalnom vodom temperature od 33 do 35 stepeni Celzijusovih, a opremljen je mlaznicima, “vrelom” i slapovima. Gostima su takođe na raspolaganju i brojni sportski sadržaji, tako da pored rekreacije na nekom od sportskih terena mogu da se šetaju uređenim stazama zdravlja kroz netaknutu prirodu, ali i da degustiraju specijalite potkopaoničkog kraja u etno-krčmi “Lukovske kolibe”.

Lekovite vode Lukovske banje leče reumatizam, osteoporozu, stanja nakon preleoma kostiju, nakon ugradnje veštačke kuka i kolena.