Čuvena bečka poslastičarnica Aida stiže u Sarajevo

Tanjug

subota, 21. 06. 2014. u 23:59

Чувена бечка посластичарница Аида стиже у Сарајево
Poznata bečka kafe-poslastičarnica "Aida", sa tradicijom dužom od jednog veka, otvoriće u prvoj nedelji jula svoj prvi objekat u Sarajevu
Poznata bečka kafe-poslastičarnica "Aida", sa tradicijom dužom od jednog veka, otvoriće u prvoj nedelji jula svoj prvi objekat u Sarajevu, na zadovoljstvo ljubitelja čuvene bečke saher torte i ostalih poslastica.

"Aida", koja je ime dobila po istoimenoj Verdijevoj operi, jedan je od najvećih i najekskluzivnijih proizvođača slatkiša i kafe u Evropi, a njenih 130 poslastičara proizvode tri tone kolača i poslastica dnevno, piše Klix.ba.

"Aida" u svojoj 31 poslovnici u Beču servira 120 tona kafe godišnje. Dobitnik je nagrade "Golden Coffee Bean" za najbolji kvalitet kafe, a svoje filijale dosad je otvorila u Rijadu, Dubaiju, Abu Dabiju, Kataru, Hongkongu, Moskvi, Kuvajtu i Zagrebu.

Ovaj austrijski porodični posao je sada u rukama četvrte generacije, koja vrlo pažljivo održava tradiciju i šarm kao prvog dana kada je otvorena.

Prvi čovek firme, Dominik Prousek, za portal je izjavio da je Bosna i Hercegovina već dugo njihov cilj, u okviru strategije poboljšanja prisustva na Balkanu.

Dodaje da je prva poslovnica na Balkanu otvorena u Zagrebu prošle godine, a posle Sarajeva, predviđena su otvaranja poslastičarnica i u drugim gradovima BiH, i to ukupno pet objekata u naredne dve godine.

Prousek je istakao da planove zasnivaju na činjenici da su ovaj projekat podržale i mnoge komercijalne banke, a predviđeno je i zapošljavanje više stotina ljudi.

Naglašava da će proizvodni program u sarajevskoj poslovnici biti identičan onom u Beču, sa naglaskom na originalne i svetski poznate austrijske torte, kao i prvoklasnu bečku kafu, a cene će biti prilagođene lokalnom tržištu.

Prema njegovim rečima, to će podrazumevati poslovanje sa minimalnim maržama, tako da neće biti skuplji od konkurencije, jer je njihov cilj dugoročno pozicioniranje brenda "Aida" na tržištu BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)