BEOGRAD - Muzejski voz Romantika će od danas, nakon tri godine pauze, ponovo saobraćati do Sremskih Karlovaca, najavile su Železnice Srbije.

Sezona Romantike će biti otvorena promotivnom vožnjom na relaciji Beograd - Sremski Karlovci i tokom putovanja predstavnici Železnica Srbije na čelu sa generalnim direktorom Dragoljubom Simonovićem predstaviće projekat modernizacije pruge Stara Pazova - Novi Sad, koji će se finansirati ruskim kreditom.

Promotivnoj vožnji će prisustvovati predstavnici državnih organa, inostranih kompanija, domaće privrede, kao i turističkih organizacija.

Predstavnici srpskih železnica će predstaviti i planove za razvoj železničke infrastrukture od Novog Sada ka Subotici zahvaljujući međunarodnim kreditorima.

Simonović i predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović su potpisali 15. aprila u Beogradu protokol o saradnji na modernizaciji pruge Stara Pazova - Novi Sad, koji definiše novi koncept izgradnje dvokolosečne pruge kroz Sremske Karlovce i zajedničku saradnju na izradi projektne i urbanističke dokumentacije, eksproprijacije, kao i drugih aktivnosti za investicionu realizaciju projekta, navedeno je u saopštenju.