Voz Romantika ponovo na prugama

Tanjug

petak, 25. 04. 2014. u 11:35

Воз Романтика поново на пругама
Muzejski voz Romantika će od danas, nakon tri godine pauze, ponovo saobraćati do Sremskih Karlovaca
BEOGRAD - Muzejski voz Romantika će od danas, nakon tri godine pauze, ponovo saobraćati do Sremskih Karlovaca, najavile su Železnice Srbije.

Sezona Romantike će biti otvorena promotivnom vožnjom na relaciji Beograd - Sremski Karlovci i tokom putovanja predstavnici Železnica Srbije na čelu sa generalnim direktorom Dragoljubom Simonovićem predstaviće projekat modernizacije pruge Stara Pazova - Novi Sad, koji će se finansirati ruskim kreditom.

Promotivnoj vožnji će prisustvovati predstavnici državnih organa, inostranih kompanija, domaće privrede, kao i turističkih organizacija.

Predstavnici srpskih železnica će predstaviti i planove za razvoj železničke infrastrukture od Novog Sada ka Subotici zahvaljujući međunarodnim kreditorima.

Simonović i predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović su potpisali 15. aprila u Beogradu protokol o saradnji na modernizaciji pruge Stara Pazova - Novi Sad, koji definiše novi koncept izgradnje dvokolosečne pruge kroz Sremske Karlovce i zajedničku saradnju na izradi projektne i urbanističke dokumentacije, eksproprijacije, kao i drugih aktivnosti za investicionu realizaciju projekta, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Tomo

25.04.2014. 12:36

Baš lepo da se vidi stara parnjača. Kad je već promocija i slikanje Romantike posle tri godine, red bi bio da se obnovi naziv stanice Sremski Karlovci. Sa južne strane stanice stoji izbledela tabla, bez ijednog slova više od tri godine. Za to makar nije potreban kredit.