Takmičenje za najduži poljubac

Tanjug

utorak, 11. 02. 2014. u 23:00

Такмичење за најдужи пољубац
Na Dan zaljubljenih, 14. februara, tačno u podne, na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj banji biće šesti put organizovano takmičenje za najduži poljubac, pod nazivom "Poljubi me", najavila je Turistička organizacija Vrnjačke banje

Na Dan zaljubljenih, 14. februara, tačno u podne, na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj banji biće šesti put organizovano takmičenje za najduži poljubac, pod nazivom "Poljubi me", najavila je Turistička organizacija Vrnjačke banje.

Za najuspešnije takmičare u kategorijama -najduži poljubac, najstariji par, najatraktivniji par i najudaljeniji par, pripremljene su vredne nagrade.

Most će za tu priliku, biti posebno ukrašen stotinama balona u obliku srca, od kojih će biti i napravljena velika kapija na sredini mosta. Manifestaciju će pratiti plesni program, a održaće se i kraća predstava posvećena Nadi i Relji i njihovoj tragičnoj ljubavi.

Most ljubavi je jedan od simbila banje, a priča kaže da su se negde pred Prvi svetski rat zavoleli učiteljica Nada i oficir Relja. Kada je počeo rat, Relja je otišao i sa vojskom stigao do Grčke gde se zaljubio u Grkinju zbog koje je zaboravio svoju Nadu. Ona je tugovala, kopnela i umrla mlada i nesrećna.

Devojke, potresene Nadinom sudbinom, u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih voljneih i vezuju za ogradu mosta gde su se Nada i Relja nekada sastajali. Prilikom jedne od mnogobrojnih poseta Vrnjačkoj Banji, tu priču je čula Desanka Maksimović i napisla jednu od svojih najlepših pesama "Molitva za ljubav".

Prošle godine, oboren je rekord u najdužem poljupcu na tom mostu, tako da on sada iznosi 1 sat 20 minuta i 34 sekundi.

Prijavljivanje za ovogodišnju manifestaciju je u toku, a svi koji žele da se prijave mogu to učiniti na telefone Turističke organizacije 036-611-105, ili lično na dan održavanja manifestacije. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vrnjačke Banje, a pokrovitelj Skupština opštine Vrnjačka Banja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije