GLAVNA staza kroz prostran bagrenjak, u kom je smešteno lepo etno-selo „Dolina bagrema“, u Runjanima, kod Loznice, odskoro nosi ime Ruže Todorove, koja je bila i prva ljubav i veliko nadahnuće čuvenog Vuka Stefanovića Karadžića, rođenog u susednom Tršiću.

Staza „Ruže Todorove“, osim što je u predivnoj oazi odnegovanog bagrema, ulepšana je i mnogim cvećem, naravno, i ružama, ukljućujući i one od kojih se sprema domaći sok, jedno od posluženja „Doline bagrema“. Prvu Vukovu ljubav opisao je književnik Nikola Deura, a knjigu je, uz blagoslov episkopa šabačkog, Lavrentija, objavio „Glas Crkve“.

- Ova staza nosi poruku da ljubav uvek treba da nadahnjuje one koji se vole da iza sebe ostave večna dela - kaže Čedomir Subotić, graditelj „Doline bagrema“. - Ruža Todorova je imala rodbinu u Runjanima, selu koje je nabliže Tršiću, koje, kao i Vukovo selo, „grli“ rečica Žeravija, pa je često prolazila ovim delom, verovatno nekad i sa tvorcem naše azbuke. Želeli smo da podsetimo na istinske vrednosti, prave ljubavi, koje ispusuju emocije, a ne virtuelnosti kakve danas, pore ostalog, daje „era kompjutera“.