Beč: Milioni evra od Dana zaljubljenih

Tanjug

četvrtak, 14. 02. 2013. u 09:38

Беч: Милиони евра од Дана заљубљених
Povodom Dana zaljubljenih ove godine Bečlije će potrošiti ukupno 21 milion evra, a cvećare očekuje jedan od najprofitabilnijih dana u godini

BEČ - Na današnji Dan zaljubljenih bečka privreda ostvariće veliki profit prodajom poklona.

Prema podacima Privredne komore Beča povodom Dana zaljubljenih ove godine Bečlije će potrošiti ukupno 21 milion evra, a cvećare očekuje jedan od najprofitabilnijih dana u godini. Aktuelno ispitivanje potrošača koje je sprovela Privredna komora pokazala je da će skoro polovina Bečlija pripremiti poklone za voljene.

Osim cveća omiljeni pokloni su i čokolade i slatkiši, pozivi za izlazak ili putovanje, parfimerijska roba i vaučeri.

Čak 45 odsto Bečlija planira ove godine da voljenima preda poklon, što je više za tri odsto u odnosu na prošlu godinu, pri čemu muškarci češće poklanjaju nego žene.

Prosečni izdaci su u poređenju sa prethodnom godinom porasli za jedan evro na 35 evra.Dobrih 15 odsto Bečlija koji poklanjaju planira da potroši više od 70 evra.

Ccak 76 odsto Bečlija koji su vezi će se obradovati poklonu za Dan zaljubljenih.Samo svaki peti veruje da će dobiti poklon od njegovog partnera ili partnerke, a ukupno 68 odsto Bečlija polazi od toga da neće dobiti nikakav poklon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

zoks

14.02.2013. 13:42

Upravo zbog toga,novca,se i izmisljaju komercijalni praznici!Nikakve veze s mozgom!

Srbinovic

14.02.2013. 15:08

@zoks - Sisanje naivnih ovaca.Bojim se da ce uskoro biti uveden svaki dan po jedan svetac za potrebe potrosackog drustva.

Dejan

15.02.2013. 04:53

@zoks - Hocu da budem deo potrosackog drustva. I da trosim i trosim. Sve sto ja trosim ulazi u platu onoga sto je to proizveo, transportovao, prodao. Necu da se zabijem i cekam da komsiji crkne krava. Koliko vidim vecinom se muskarci bune protiv ovog praznika, tesko da se kupi ruza, a? Blam? Taman posla nesto vise, nece ostati za kladionicu?