Mlavske terme prepune gostiju

T. MARIĆ

11. 08. 2012. u 14:30

Млавске терме препуне гостију
Banjski turizam u Petrovcu cveta od kada je otvoren akvapark sa lekovitom vodom. Na raspolaganju i hotel-dvorac, u kojem pansion košta od 2.700 do 9.000 dinara

U BAZENIMA Ždrela kod Petrovca na Mlavi, poznatog i pod imenom Mlavske terme, ovih dana vri kao u košnici!

Bazeni sa lekovitom termalnom vodom čija je temperatura i zimi od 30 do 40 stepeni, prepuni su gostiju iz svih krajeva Srbije. Od prošle godine ponuda je obogaćena akva-parkom sa toboganima, niz koje se spuštanje naplaćuje po ceni od 200 dinara za ceo dan. Ko želi da predahne od plivanja, na raspolaganju ima etno-restoran, sa specijalitetima domaće kuhinje, kao što su jagnjetina ispod sača i homoljska šnicla, koje se mogu zaliti domaćom rakijom i vinom koje proizvodi porodica Pavlović, vlasnik RUC „Ždrelo“.

- Za posetioce koji bi da ovde ostanu više dana, na raspolaganju je hotel-dvorac, u kojem pansion košta od 2.700 do 9.000 dinara - kažu domaćini. - Za parove koji žele da se osame i odvoje od ostalih gostiju, pripremljene su specijalne ljubavne bačve, u kojima mogu da prenoće i doručkuju za 1.200 dinara.

Kompleks na termalnom izvorištu u selu Ždrelo, na putu od Petrovca ka Žagubici, otvoren je pre pet godina i danas poseduje hotel sa fitnes-centrom, saunom, solarijumom i parnim kupatilom, akvapark, otvorene i zatvorene bazene za rekreaciju i hidromasažu, kao i banjski deo, sa kadama, saunom i solarijumom, a u ponudi su i tretmani lekovitim blatom.

Izvorište tople vode u Ždrelu, koja dopire sa 200 metara dubine i dostiže temperaturu od 42 stepena, prema zvaničnim potvrdama leči reumu, kožne bolesti i bolesti lokomotornog sistema. Otkriveno je slučajno, pre 25 godina, prilikom bušenja zemljišta u potrazi za nalazištima uglja i nafte.

SAMAČKA KUPATILA

PORED bazena u kojima se svi kupaju, a imaju toplu i slanu vodu, RUC „Ždrelo“ poseduje i tzv. samačka kupatila. Ova kupatila su namenjena sveštenicima i ljudima koji ne žele da se izlažu pogledima ostalih posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dusan

11.08.2012. 19:47

@miki - Rade i zimi, spoljasnji bazen jer extra, kupao sam se na njemu kad je napolju padao sneg i bilo minus trideset.