Ulcinj: Došli Česi i Poljaci

S. GREGOVIĆ - Č. PRELEVIĆ

14. 06. 2011. u 20:55

Početak letnje sezone na Ulcinjskoj rivijeri znatno bolji nego prošle godine. Očekuju se i domaći i gosti iz regiona. Vratili se nudisti iz Nemačke

ULCINj - Varljivo junsko vreme s puno oblaka, koji puštaju ipak više sunca nego kiše, dovelo je u Ulcinj prilično stranaca. Na sitnozrnastoj Velikoj plaži odmaraju se Poljaci, Česi, Nemci... Lep uvod u glavnu turističku sezonu, zadovoljno se smeše domaćini.

- Dobro je počelo, gostiju je više nego lane u isto vreme -kaže za “Novosti” Ana Živanović, pi-ar HTP “Ulcinjska rivijera”. -Veoma su ohrabrujuće i najave za naredni period stranih agencija “Kovotur”, “Dantur”, “Obene”, ITS i drugih s područja Poljske, Češke, Nemačke.

Biće, naravno, i gostiju iz regiona. Za njih je još rano, ali interesovanje iz Srbije, BiH, Makedonije za objekte “Ulcinjske rivijere” je prilično. Ono predstavlja pravi odgovor na pristupačne cene koje je za ovogodišnju sezonu ponudio ulcinjski hotelijer.

CENE U ŠPICU sezone polupansion u hotelu “Belvi” stajaće od 20 do 27 evra, zavisno od vremena korišćenja (jul, avgust) i apartmana koji su u ponudi. U hotelu “Olimpik” te cene se kreću od 24 do 33 evra, a toliko košta i polupansion na ostrvu Ada. Doplata za puni pansion je 20 odsto na postojeće cene.

Prema rečima Ane Živanović, planirano je da HTP “Ulcinjska rivijera”, u čijem su sastavu hoteli “Olimpik”, “Belvi” i nudističko naselje “Bojana” na ostrvu Ada, ostvari oko 100.000 noćenja, ili 20.000 više nego lane. Očekuje se i bolja vanpansionska potrošnja - domaćini su tokom zime radili na tome da ponuda, kako u hotelima, tako i restoranima i na samoj plaži bude što bolja i raznovrsnija.

Goste je u novom ruhu dočekao hotel “Belvi”. Renovirani su 252 sobe, 126 kupatila, holovi, recepcija, deo restorana.Polovina kapaciteta rezervisana je za turiste iz Poljske i Češke,a preostali deo puniće domaći i gosti iz regiona.

- Odlično je počela sezona na Adi, vratili su se nudisti iz Nemačke, koji su pre raspada SFRJ bili glavni gosti, biće i domaćih kao i “golaća” iz regiona - kaže Ana Živanović.

HTP “Ulcinjska rivijera” još nije privatizovano. Za to se uveliko pripremaju menadžment ove kuće i nadležni u crnogorskoj vladi. Traži se dobar strateški partner, neki od evropskih i svetskih brendova kako bi bili modernizovani stari i izgrađeni novi hoteli.

- Nismo požurili, nije, dakle, do sada napravljena nikakva greška. Verujemo da će jedinstvene ulcinjske plaže i njihovo zaleđe, kao i naša tradicija zainteresovati strane ulagače kapitala, kako bi ovo područje postalo mediteranski turistički centar - zaključila je Ana Živanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Djole

15.06.2011. 08:58

Još samo Šiptari fale i onda je ulcinj pun turista! Neka to je bolja vest nego da je ijedan pošteni i pravi Srbin došao u Ulcinj a nedaj bože u Crnu Goru.

ljubica

15.06.2011. 18:23

@Djole - @DJole procitaj Vijesti od juce ocekuju u Ulcinju 3 miliona nocenja kosovara.Znaci gde ce braca nego kod brace.

boka

19.06.2011. 15:54

@Djole - svako ide na odmor zbog sebe i svoje porodice!Pa zar je bitno koje sve nacionalnosti su na plaži zajedno sa vama?Ja obiđoh skoro sva mora i uopšte mi nije bitno ko je pored mene.Zato ovakve komentare nerazumem!!!!Samo napred i idite tamo gde se lepo osećate,a ne tamo gde ide većina!Za Crnu Goru sve pohvale!!Uvek rado letujem tamo!

Aleksandar

15.06.2011. 09:26

Vest vredna izvestavanja bi bila da su na ulcinjsku "rivijeru" pristigli sosoni,cirokezi ili barem zozoni. Ovako sa malo ceha i poljaka vest uopste nije zanimljiva. Izvestavajte iz grcke,sa krita, mallorke a manite nas vise gusenja sa cg rivijerama koje to nisu.

Leposava Maljkovic

15.06.2011. 10:12

Ulcinj je crnogorska Kopakabana, duže nisam bila, ali sam na Velikoj plaži, u Olimpiku letovala bar 6 puta u predsezoni , ili podsezoni, zbog cena i jer ne volim gužvu, a more je toplo, pesak, dobra usluga je bila, ne znam sad. Nudista nisam, ali sam službeno obilazila i Adu bojanu, sve najbolje i o njoj. To je deo obale vredan svake pažnje.Već duže ne idem u CG zbog cena, ali ovo što rekoh je istina.

Bora

15.06.2011. 12:09

Auu, mnogo ce se usreciti od Ceha. Hrvati ocima ne mogu da ih vide zato sto su nevidjene cicije i uvek dovlace prepune gepeke sa hranom. Nema tu vajde.

rebro

15.06.2011. 13:43

Cesi dolaze ili u pred sezoni ili posle sezone jer je tad jeftinije. Sa sobom ce poneti svu jeftinu hranu iz Ceske, ukljucujuci i vodu i brasno, samo da ne bi kupovali nista i trosili pare. Oni su za Evropu isto sto i Pirocanci za nas.Ako kojim slucajem moraju da rucaju u restoranu, onda ce naruciti najjeftiniju hranu i jesti cak iako im se ne svidja.Nevidjeno skrta nacija.

doultchino

15.06.2011. 14:01

ulcinjska plaza je jedna od najlepsih plaza a njen pijesak je najzdaraviji za reumatizam i druge bolesti kostiju,pustite nacionanolst ko dolazi u ulcinj,ulcinj prima otvorenih ruku i albance ali i srbe kod nas je svako dobro doso.............

srban

15.06.2011. 16:13

Zadnjih 10 vesti u rubrici turizam: 4 su o CG, 2 su "kao" neutralne, ali pokazuju da je izuzev u CG roaming skup, odnosno da za put na letovanje treba puno dokumenata...dajte, stvarno!!!

IceCooL

15.06.2011. 16:41

Dolaze ovi, dolaze oni, ali crnogorcima nista bez Srba koji su najbolji turisti, a koje niko i ne spominje, jer kao po prirodi moraju da idu u CG, a i najmanje se cene u bivsoj nam bratskoj zemlji.

ljubica

15.06.2011. 18:20

Dali neko procita crnogorske novine gde nas jos uvek nazivaju ,paradaiz turisti,.Ja bih radije sedela kod kuce i kupala se negde na reci nego dozvolila da me neko ponizava.

srdjan.m

16.06.2011. 10:16

Odoh ja u Grcku,a vi idite ui Crnu goru sa Cesima i Poljacima,zaista su u pitanju dve fantasticne nacije!!!

Poljak

16.06.2011. 10:32

@srdjan.m - Štoćeš u Grčku, da se pridružiš štrajkačima, A kroz Grčku pješke, jer je cela zemlja paralisana štrajkom. Ne hvala.