Terme Tuhelj: Terapija zvukom i bojama

Jelena MATIJEVIĆ

11. 12. 2010. u 18:20

Терме Тухељ: Терапија звуком и бојама
Najveća banja u Hrvatskoj i zimi ima goste. Posetioci mogu sebi da priušte različite vrste masaža, od klasične do Kleopatrine

NA samom izvoru termalne vode i lekovitog blata, okružene netaknutom prirodom zagorskih brežuljaka, nalaze se Terme Tuhelj, najveća banja u Hrvatskoj. Udaljene pola sata vožnje od Zagreba, neposredno uz granicu sa Slovenijom, i zimi imaju bogatu ponudu za aktivan odmor ili opuštanje.

- Terme Tuhelj su „vodena planeta tik do zemlje“, jer unutrašnji bazeni omogućavaju atraktivnu ponudu takozvanih vodenih doživljaja - objašnjava pogodnosti Robert Kolarić, direktor marketinga. - Najatraktivniji je velnes bazen sa đakuzi masažama, vodenim slapovima i gejzirima, 25 metara dug plivački i dečji bazen, terapijski bazen sa podvodnim reflektorima i zvučnicima koji obezbeđuje terapiju zvukom i bojama.

Osim toga, u kabinama „SpaiVita“ centra posetioci mogu sebi da priušte različite vrste masaža od klasične do Kleopatrine, saune sa tretmanima blatom, solju i ledom, različite metode nege lica i tela, anticelulit programe i posebne tretmane lekovitim blatom.

- MINERALNO blato Termi Tuhelj je jedinstveno, jer sazreva prirodnim putem na dnu izvora i ubraja se među najbolja lekovita blata u Evropi. Posebno je blagotvorno za obnavljanje kože i anticelulit tretmane, a lekovitost je odavno potvrdilo u lečenju reume, išijasa, artritisa, gihta i posledica ozleda kostiju, mišića i zglobova – naglašava Kolarić.

IZLET U KUMROVEC POSETIOCIMA nudimo i izlet u Kumrovec, najpoznatije selo na svetu, koje je od Tuhelja udaljeno desetak kilometara. To je jedan od najomiljenijih izleta, jer posetiocu mogu da posete rodnu kuću Josipa Broza Tita, ali i Etnomuzej „Staro selo“, jedinstveno zdanje na otvorenom sa očuvanim seoskim kućama s kraja 19. i početka 20. veka – kaže Robert Kolarić.

Ove Terme već tri godine imaju najbolji kontinentalni, banjski hotel u Hrvatskoj u kojem gosti mogu da biraju sobe u bojama svojih snova: zelenoj, žutoj, plavoj ili crvenoj.

- NAŠ sportski centar ima i terene za tenis, košarku, mali fudbal, stoni tenis, fitnes i mini-golf, a tim animatora Termi Tuhelj priprema različite programe, poput pešačenja zagorskim brežuljcima, večernje pohode s bakljama, degustacije zagorskih vina u dvorcu Mihanović i mnogobroje programe za najmlađe.


INFO

* 137-120 evra: 4 dana/3 noći polupansion

* 90-100 evra: 3 dana/ 2 noći, polupansion

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije