Banja Junaković podmlađuje goste

J. BEKIĆ

02. 12. 2010. u 12:02

Бања Јунаковић подмлађује госте
Banja Junaković u Apatinu pripremila je za jesen i za zimsku sezonu mnoštvo sadržaja. Tretmani protiv starenja kože

BANjA Junaković je spremno dočekala sezonu jesen-zima. Zaposleni se uveliko pripremaju za doček Nove godine, i to sa bogatim sadržajima, uz mogućnost plaćanja na tri mesečne rate. Gosti mogu da koriste i unutrašnji bazen bez dodatne nadoknade. Za decu od pet do 12 godina banja daje popust od 50 odsto.

Ovde se redovno održavaju likovne kolonije i seminari. Odnedavno je u upotrebi aparat za merenje gustine kostiju, a nedavno je uveden novi anticelulitni tretman i tretmani protiv starenja kože, kao i preoblikovanje tela za sedam dana, bez skalpela i hirurških intervencija. Za 24 godine rada, koliko je proteklo od otvaranja banje, ponudom različitih rehabilitacionih programa i onim što nudi turistima, ova banja se izborila za ravnopravno mesto među mnogobrojnim banjama u Srbiji.

KAKO STIĆI
* Banja Junaković je od Beograda udaljena 180 km, a od Apatina je udaljena 4,5 km. * Info: 025/772-311.

TERMALNI izvori otkriveni su još 1913. godine, i koriste se i leti i zimi. Banja se razvila ne samo kao rehabilitacioni centar, već i kao odredište sa sve bogatijom turističkom ponudom. Lekovitost vode, koja izvire sa dubine od 700 metara, temperature oko 50 stepeni Celzijusa, dokazana je analizom na Balneološkom institutu Medicinskog fakulteta u Beogradu. Upravo ta analiza pokazala je da voda pripada kategoriji sulfidnih, alkalnih, murijaticidnih, jodnih hipotermi.

Za razliku od sličnih jodnih voda, ova u Junakoviću pokazuje veći stepen mineralizacije. Sem toga, sadrži više lekovitih elemenata. Jedna je od retkih banja koja leči sterilitet. Medicinska terapija obuhvata lečenje svih vrsta reumatizma, ortopedskih i neuroloških oboljenja, ginekoloških oboljenja kod žena...

GOSTIMA i pacijentima na raspolaganju su dve finske saune, zatvoreni terapijski bazen, teretana, podvodna i ručna masaža. Savremena osmostazna kuglana napravljena je po standardima Svetske kuglaške federacije, tako da ovde mogu da se organizuju sva takmičenja za uzrasne kategorije. U toku je izgradnja najvećeg spa velnes centra u regionu.

Tu su i četiri terena i staza za šetnju kroz šumu. Banja ima 270 ležajeva u 88 soba u starom i 60 dvokrevetnih soba u novom delu objekta.

- IMAMO velike mogućnosti za organizovanje seminara, i to u dve sale za 100 osoba, opremljene savremenom AV opremom, kao i za razne proslave, jer je restoran kapaciteta 450 osoba - kaže Dragan Ignjatov iz marketinga banje Junaković.

U šumama na obali obližnjeg Dunava je veliki broj divljači i ptica, što pruža mogućnost za lov, foto-safari... Kroz šumu i park vodi “staza zdravlja”, a biciklističkim stazama banja je povezana sa Apatinom i Prigrevicom.

Ovde dolazi sve više gostiju iz Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Mađarske, Austrije, Italije, Bugarske, Rumunije, Francuske, Slovačke, Republike Srpske, Švedske.

MENI I MASAŽA

* Aranžman u apartmanu sa menijem, muzikom i pićem (prenoćište i doručak) 6.735 dinara.

* Aranžman u jednokrevetnoj sobi (pun pansion) 6.495 dinara.

* Doček Nove godine (ulaznica, svečana večera) 4.000 dinara.

* Podvodna masaža u celini 800 dinara.

* Relaks masaža - opšta 1.400 dinara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

alex

02.12.2010. 23:34

za ove cene ,na tajlandu ladno pet dana,ej sta bre vi masirate za 14E ,ljudi skupljajte pare za kartu i pravac Tajland,nezaboravno!

pedja

03.12.2010. 15:44

Cene su vam prevelike, morate to da korigujete inace nista od posete. Za te pare imate hotele mnogo boljeg kvaliteta i usluge. Preteraste!