Prolom i Lukovska banja obaraju rekorde, tome doprinelo nekoliko faktora

D. Zečević

17. 10. 2019. u 22:28

Пролом и Луковска бања обарају рекорде, томе допринело неколико фактора
Poslednjih godina banje na području kuršumlijske opštine privlače sve više pažnju
PROLOM BANjA - Od početka godine Prolom i Lukovska banja zabeležile su više od 150.000 noćenja, što ovogodišnju sezonu u ovim banjama čini najuspešnijom do sada a ove dve banje izuzetnim destinacijama na turističkoj mapi Srbije... Prema rečima Zlatka Veljovića, direktora Prolom banje, poslednjih godina banje na području kuršumlijske opštine privlače sve više pažnju, kako gostiju iz Srbije tako i iz čitave Evrope.

Pročitajte još:
SVETSKI DAN TURIZMA: Kuršumlija izabrana za izuzetnu destinaciju (VIDEO)

- Naše banje postaju prepoznatljive na mapi popularnih turističkih destinacija a gosti dolaze kako zbog lečenja i odmora tako i zbog prevencije a sve zbog atraktivnih sadržaja koji im pružamo...Jer, sadržaji u pogledu medicinskog nadzora, raznovrsnih terapija, stručnosti osoblja, profesionalnosti, ali i brojnih rekreativnih ponuda, koji su prilagođeni gostima svih starosnih dobi doprineli su da ove dve banje budu u samom turističkom vrhu - ističe direktor Veljović napominjući da je Kuršumlija jedina opština u Srbiji koja osim tri banje – Prolom, Lukovske i Kuršumlijske banju, na području svoje opštine ima i prirodni fenomen Đavolju varoš kao i bogato kulturno-istorijsko nasleđe.Pročitajte još:
RAJ ZA LjUBITELjE VODE: U Prolom banji počeli sa radom bazeni na otvorenom (FOTO)


Naglašavajući da se u dvema pomenutim banjama uvek negovao zdravstveni turizam zasnovan na lekovitim prirodnim faktorima (voda, blato, gas i klima) , direktor Veljović ističe da se poslednjih godina usled promena zahteva gostiju postojeća ponuda nadograđuje i velness turizmom i sadržajima koji će pomoći u opuštanju i relaksaciji organizma među mlađom populacijom.

- Sve ovo je doprinelo da se konstantno proširuju kapaciteti za smeštaj gostiju a usluga podiže na jedan znatno viši nivo. U Prolom i Lukovskoj banji gost je uvek na prvom mestu. Sagrađeni su najmoderniji spa i njellness centri sa lekovitim vodama zahvaljujući kojima je opština Kuršumlija ovogodišnji dobitnik nagrade EDEN kao izuzetna turistička destinacija u Evropi-podvlači direktor Prolom banje napominjući da je zbog bogate ponude u pomenutim banjama sve više gostiju iz regiona ali i čitavog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije