Cela čačanska bolnice – kovid bolnica

Novosti Online / V. I.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 14:52

Цела чачанска болнице – ковид болница

Ilustracija / Foto: Depositphotos

Zdravstvena ustanova u Čačku kompletno ulazi u sistem borbe protiv korone
ČAČAK – PREMA još nezvaničnim saznanjima “Novosti”, Opšta bolnica u Čačku biće kovid bolnica za ceo Moravički okrug, odnosno ova zdravstvena ustanova kompletno ulazi u kovid sistem. To znači da će osim njenih paviljonskih delova, pacijenti oboleli od kovid-19 ili sa simptomima ove bolesti biti smeštani i u novu bolničku zgradu. Bolesnici koji se trenutno nalaze na odeljenjima nove bolnice biće premešteni u bolnicu u Gornjem Milanovcu.


Ovo je u četvrtak odlučeno na sastanku u ovdašnjoj upravi bolnice, nome su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, direktori bolnica u Čačku i Gornjem milanovcu, kao i direktor Doma zdravlja Čačak.


Inače, u Opštoj bolnici Čačak, smešteno je 120 ležećih pacijenata.


U protekla 24 časa (presek od četvrtka u podne) primljeno je 15 pacijenata, dok je sedam pacijenata je priključeno na respiratore. U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovana su tri pacijenta, a do sada je izvršeno 85 pregleda.


Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici. Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u Ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, Ulica braće Novičić br.2. Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12 do 16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u Ulici Veselina Milikića br.7. - navodi se u saopštenju Radnog tima za praćenje širenja bolesti kovid-19 u Čačku i Moravičkom okrugu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije