U Kraljevu čak 51 novi potvrđen slučaj virusa korona, jedna osoba preminula

S.B. - G.Š.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 10:22

У Краљеву чак 51 нови потврђен случај вируса корона, једна особа преминула

Depositphotos

Prema poslednjim informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, bilans epidemije korona-virusa u ovom gradu popeo se na 220 potvrđenih slučajeva

KRALjEVO- ČAK 51 od 85 uzorkovanih briseva u Kraljevu 6. i 7. jula pokazali su pozitivan rezultat na KOVID-19. Na žalost, još jedna osoba jutros je izgubila bitku sa ovim opakim virusom.

Ovi zabrinjavajući rezultati pristigli iz laboratorije Veterinarsko-spacijalističkog instituta, dok se rezultati za još 63 brisa uzetih u istom periodu čekaju iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu. 

Samo od 17. juna potvrđeno je 168 novobolelih.

-Ovo ni u snu nisam očekivao.Ovakav skok zaraženih je zabrinjavajući.Do ovoga nas je dovela naša nedisciplina i nepoštovanje propisanih mera.Trenutno imamo 29 hospitalizovanih na Infektivnom odeljenju,a razmatramo i proširenje kapaciteta u okviru Internističkog odeljenja-kaže dr Aleksandar Macan, direktor ZZJZ.

Prema poslednjim informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, bilans epidemije korona-virusa u ovom gradu popeo se na 220 potvrđenih slučajeva. Vanredna situacija je na snazi nešto manje od nedelju dana, epidemiolozi apeluju na sugrađane da se pridržavaju preporučenih mera kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije