Nelegalni investitor zbog radova im srušio domove, bez krova nad glavom ostavio 12 porodica, a sada opet gradi: Muke stanara Dositejeve ulice u Novom Sadu

LJ. P.- J. S.

09. 07. 2020. u 12:00

Na ogradi je istaknuto i rešenje Građevinske inspekcije da je "Astra planu" 14. avgusta 2019. godine izdata građevinska dozvola za izgradnju stambene zgrade

Нелегални инвеститор због радова им срушио домове, без крова над главом оставио 12 породица, а сада опет гради: Муке станара Доситејеве улице у Новом Саду

Radovi prijavljeni od 3. jula Foto N. Karlić

OŠTEĆENI stanari iz Dositejeve 11 u Novom Sadu, koji su pre dve godine zbog nelegalnih građevinskih radova investitora "Astra plan" na susednoj parceli, ostali bez krova nad glavom, protive se nastavku gradnje stambene zgrade. O nastavku radova, zbog kojih im se i srušio zid u dužini od 20 metara i 12 porodica ostavio bez krova nad glavom, kako tvrde, niko ih nije zvanično obavestio.

Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara, kaže da su bili iznenađeni, kada su na gradilištu u ponedeljak videli nekoliko radnika. Na ogradi je istaknuto i rešenje Građevinske inspekcije da je "Astra planu" 14. avgusta 2019. godine izdata građevinska dozvola za izgradnju stambene zgrade i potvrđuje prijava radova od 3. jula, a da je rok završetka 8. jul 2022. godine.

- Mi stanari koji se već dve godine seljakamo i živimo kao podstanari, ogorčeni smo zbog svega što nam se dogodilo - kaže Mitrović. - Okupićemo se i održati sastanak i da se dogovorimo koje korake ćemo dalje preduzeti.

Jedna od mera koje će predložiti, predočava naš sagovornik, biće da se i pored dozvola, zabrane dalji radovi na susednoj parceli, ali i da zbog novonastale situacije protestuju ispred Gradske kuće.

Stanarima Dositejeve 11 je, posle obrušavanja zida, rešenjem Građevinske inspekcije zabranjeno da stanuju u svojim stanovima iz bezbednosnih razloga, te se većina njih iselila odatle. Pojedini, međutim, tvrdeći da nisu uspeli da pronađu adekvatne stanove, vratili su se na sopstvenu odgovornost.


GRAD JOŠ ŠEST MESECI PLAĆA SMEŠTAJ

GRADONAČELNIK Miloš Vučević kazao je juče da ukoliko dozvola za gradnju postoji, to verovatno znači da su ispunjeni uslovi za to, ali to ne oslobađa investitora za nanesenu štetu porodicama koje su ostale bez krova nad glavom. On je naglasio i da je Grad pre dva dana doneo odluku kojom će na još šest meseci produžiti plaćanje stambenog smeštaja oštećenih porodica.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije