PETORO PREMINULO U NOVOM PAZARU: Tri zaražene bebe hitno prebačene za Beograd

Tanjug

utorak, 07. 07. 2020. u 12:28

ПЕТОРО ПРЕМИНУЛО У НОВОМ ПАЗАРУ: Три заражене бебе хитно пребачене за Београд

Ilustracija Foto: Tanjug/AP Claudio Furlan

Tri bebe iz Novog Pazara, kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa covid 19, hitno su transportovane za Beograd, potvrdio je Đerlek.
U protekla 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je pet pacijenata od posledica virusa korona, tri ženske i dve muške osobe, koji su svi imali propratne hronične i teške bolesti, izjavio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

Na konferenciji za štampu, Đerlek je kazao da je bilo 29 prijema, te da je trenutno hospitalizovano ukupno 363 pacijenta, od kojih su osam na respiratoru, jedan na haj flou, a dvoje na kiseoničkoj potpori.

Danas je i u Tutin otišla jedna medicinska ekipa, a u Sjenicu je već juče upućena medicinska pomoć, kako bi se stabilizovala situacija.

- Očekuje nas još sedam dana teške borbe - kazao je Đerlek.

Tri zaražene bebe prebačene u Beograd

Tri bebe iz Novog Pazara, kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa covid 19, hitno su transportovane za Beograd, potvrdio je Đerlek.

- U roku od dva sata smo ih zbrinuli, testirali i organizovali transport za Beograd. Zvao sam ministra Lončara koji je odobrio da se bebe i njihove majke transportuju za Beograd - rekao je Đerlek.

On je dodao da nisu tačne informacije da su se bebe i njihove majke inficirale u Opštoj bolnici.

- Medicinsko osoblje je testirano. Nismo ludi da dozvolimo da nam rade lekari i sestre koji su pozitivni na ovaj virus - kazao je Đerlek.

"Vojna bolnica juče počela da prima pacijente"

Đerlek je dodao da svi bolnički kapaciteti puni.

- Vojna bolnica je juče počela da prima pacijente jer su naši bolnički kapaciteti puni. Vojna bolnica je ispunjena nekih 30 odsto - kazao je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije