Hoti: Od sutra primena novih mera protiv korona virusa

Tanjug

nedelja, 05. 07. 2020. u 23:03

Хоти: Од сутра примена нових мера против корона вируса

Foto EPA

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti saopštio je večeras na Fejsbuku da će nove mere, donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa, biti primenjene od sutra
Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti saopštio je večeras na Fejsbuku da će nove mere, donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa, biti primenjene od sutra.


Hoti je ranije danas najavio na konferenciji za medije da će u gradovima sa velikim brojem zaraženih, među kojima su Priština, Prizren, Uroševac i Vučitrn, biti na snazi zabrani kretanja u periodu od 21 do 5 sati ujutru, prenosi Kosovo onlajn.


On je precizirao da će rad restorana u periodu kada je kretanje građana dozvoljeno biti ograničen samo na uslugu na otvorenom prostoru i dostavu.


Hoti je poručio i da će biti obezbeđen veći broj testova, da će se odrediti prioriteti ko će se testirati, ali i da će se ubrzati procedura za nabavku uređaja za testiranje, kako bi se na dnevnom nivou na teritoriji KiM obrađivali uzorci za oko 500 testiranih na korona virus.


Planirana je i potpuna reorganizacija klinika Univerzitetskog kliničkog centra, ali i stavljanje na raspolaganje privatnih bolnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije