Napadnuta dvojica Srba kod Lipljana: Albanci nasrnuli na njih metalnim šipkama (FOTO)

Novosti online/ D. ZEČEVIĆ

ponedeljak, 01. 06. 2020. u 00:01

Нападнута двојица Срба код Липљана: Албанци насрнули на њих металним шипкама (ФОТО)

Foto: Ilustracija

Branislava i Žiku Vučića u Gušterici kod Lipljana napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave

LIPLjAN - U nedelju u popodnevnim satim grupa od četvorice Albanaca napala je braću Branislava i Žiku Vučića u Donjoj Gušterici kod Lipljana, nanevši im teške telesne povrede u predelu glave. Albanci su upali u napušteno dvorište rođaka Vučića, gde su nameravali da kradu voće. Kada su ih braća upitala šta tu rade mladići Albanske nacionalnosti fizički su nasrnuli na Vučiće.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji a posle pružene prve pomoći u Domu zdravlja u Gračanici braća su puštena kući.

- Mladići su upali u dvorište našeg pokojnog strica i počeli da beru zovu. Na pitanje mog brata Branislava zašto su ušli u tuđe dvorište i uz upozorenje da isto napuste, oni su počeli da nas tuku metalnim cevima po glavi - ispričao je Žika novinarima.

Branislav, vlasnik četiri puta obijane prodavnice, kaže da su napadači došli kombijem, kojim su i pobegli nakon napada.

Pretučene Srbe je obišao i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović koji je opomenuo da se nasilje nad Srbima nastavlja i da pljčkaši i razbojnici nikada ne budu pronađeni niti privedeni licu pravde.

- Ovo se jednostavno dešava iz dana u dan i postaje svakodnevnica. Ako u skorije vreme ne počnu da se rešavaju ovakve stvari, mi stvarno moramo da se organizujemo na neki načini da sami sprečimo ovo što se dešava - rekao je Popović pozivajući institucije da reaguju na adekvatan način.


On je kazao da je lokalna samouprava svakodnevno u kontaktu sa građanima i da će, ukoliko policija ne počne da obavlja svoj posao , morati da učine nešto kako bi zaštitili meštane od svakodnevnih napada.