Pokrajinska priznanja za umetnost i nauku: Laureati Mira Banjac i dr Biljana Škrbić

NovostiOnline/J.S.

13. 05. 2020. u 16:01

Покрајинска признања за уметност и науку: Лауреати Мира Бањац и др Биљана Шкрбић

Mira Banjac Foto K. Mihajlović

Dodeljena pokrajinska priznanja „Pavle Jovanović“ i „Milutin Milanković“
DOBITNICA Pokrajinskog priznanja u oblasti umetnosti „Pavle Jovanović“ za 2019. godinu je dramska umetnica Mira Banjac, a laureat nagrade u oblasti nauke „Milutin Milanković“je prof. dr Biljana Škrbić, redovni profesor na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu - odlučila je danas jednoglasno Komisija za dodelu pokrajinskih priznanja.

Dramsku umetnicu Miru Banjac, koja je brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji u prethodnih više od šest decenija dala ogroman doprinos razvoju umetnosti i kulture, za laureata priznanja „Pavle Jovanović“ predložili su Srpsko narodno pozorište i Sterijino pozorje.


Prof. dr Biljanu Škrbić, koja je redovni profesor na Tehnološkom fakultetu od 1996. godine, za doprinos ugledu i prepoznatljivosti te visokoobrazovne ustanove i Univerziteta u Novom Sadu na međunarodnom nivou, prvenstveno iz oblasti interdisciplinarnog pristupa zaštiti životne sredine i analizi zagađujućih jedinjenja, za priznanje u oblasti nauke „Milutin Milanković“ predložili su prof. dr Lidija Jevrić i prof. dr Gordana Ćetković.


Na predlog Komisije, kojom je predsedavao profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Nenad Krstić, u skladu sa Naredbom o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, Pokrajinska vlada je donela odluku da se priznanja u oblasti nauke i umetnosti dobitnicima uruče na Svečanoj akademiji 25. novembra 2020.godine.


Tada će biti uručena pokrajinska priznanja iz oblasti kulture, obrazovanja, privrede, sporta i ravnopravnosti polova, kao i Nagrada Autonomne pokrajine Vojvodine „Mihajlo Pupin“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije