„Rok vakcinacija“ na krovu: Nesvakidašnji koncert kraljevačkih rok bendova

NovostiOnline/G.Ć.

subota, 09. 05. 2020. u 19:34

„Рок вакцинација“ на крову: Несвакидашњи концерт краљевачких рок бендова

Foto G.Š.

Nesvakidašnji zajednički koncert bez publike održali su u subotu kraljevački rok bendovi
KRALjEVO – Nesvakidašnji zajednički koncert bez publike održali su u subotu kraljevački rok bendovi. Pod nazivom „Rok vakcinacija“, na krovu šestospratnog Poslovnog centra „Melos“ u centru grada, bivšeg Doma društvenih organizacija, nastupili su ovdašnji rok veterani „Gama zrak“, „Stormbringer“ i „Gudvil“, kao i mlade snage „Oktava više“ uz podršku učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Poput čuvenih liverpulskih „Bitlsa“ koji su pre tačno 51 godinu otprašili legendarni koncert na krovu „Epl“ zgrade u Londonu, kraljevački rokeri su se ovom prilikom predstavili sa ukupno simboličnih 19 pesama, uglavnom obrada poznatih rok klasika.

- Želimo da na ovaj način, rok svirkom zauvek oteramo virus i obeležimo povratak nekom normalnom načinu života. Zato smo i odabrali da bendovi ukupno odsviraju 19 pesama u inat kovidu-19 – kaže za „Novosti“ Dragan Blagojević, jedan od organizatora.


U parku oko zgrade okupilo se nekoliko desetina ljubitelja rok i hevi zvuka, a u svirci su sa svojih prozora i baklona mogli su da uživaju i stanovnici obližnjih zgrada, naravno oni kojima je bliska ova vrsta muzike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije