KRALjEVO – Samo dva dana nakon što je na Spomeniku srpskim ratnicima u centru Kraljeva osvanuo grafit ispisan najverovatnije auto-lakom, minulog prazničnog vikenda popularnom „Milutinu“, kako ovdašnji meštani iz milošte zovu spomen zdanje posvećeno učesnicima u ratovima od 1912. do 1918. godine, vraćen je stari sjaj.

Na zadovoljstvo ogromnog broja Kraljevčana, zajedničkom intervencijom radnika „Čistoće“ i jednog lokalnog preduzeća iz obliužnjih Adrana, grafit je uklonjen, a spomenik očišćen i ispeskaren uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu.
„Hrabri“ autor grafita nejasnog sadržaja i poruke koji je u velikoj meri razljutio stanovnike grada na Ibru, kako nezvanično saznajemo, nije uhvaćen. Ukoliko se to desi, s obzirom na blage sankcije predviđene za ovakva dela, pojedini Kraljevčani imaju maštovite predloge:
- Naredio bih mu da svakog dana u narednih šest meseci riba ovaj spomenik, a potom šest meseci i spomenike u Spomen-parku koji su takođe često na meti vandala – samo je jedan od predloga kazni za nepoznatog „umetnika“.