Kuršumlija- Treća osoba zaražena virusom korona  u Kuršumliji je žena u šestom mesecu trudnoće čije je stanje stabilno. Naime, kako je saopštila dr Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji u pitanju je supruga pacijenta koji je preležao virus korona, odnosno koji je izlečen.


-Zdravstveno stanje trudnice je stabilno, a prethodnih dana urađena je laboratorija na Institutu za javno zdravlje u Nišu, kao i bris kojim je potvrđeno da je pozitivna, ali kao pacijentkinja nije želela da boravi u zdravstvenoj ustanovi i ide na dalje lečenje,već je na predlog sanitarnog inspektora upućena u kućnu izolaciju i oseća se dobro-saopštila je dr Petrović i dodala da je klinička slika trudnice stabilna i da je za nju u ovom momentu najvažnije da bude u kućnim uslovima kako ne bi dobila još neki virus.


Iz kuršumlijskog Doma zdravlja ističu da će svakodnevno pratiti zdravstveno stanje trudnice kao i da će je ginekolog obilaziti na svaka tri dana. Inače, u Kuršumliji su pored trudnice i njenog supruga koji je preležao korona virus inficiran još jedna mlađi muškarac koji je kako saznajemo, došao iz inostranstva dok se za tri osobe koje leže u prokupačkoj Opštoj bolncii dr Aleksa Savić čekaju rezulatati.


Međutim, na navode da ima daleko više obolelih i to među medicinskim osobljem, dr Uranija Petrović ističe da ni jedna slučaj više nije potvrđen na korona virus ali da je nekoliko radnika ovdašnje zdravstvene ustanove uzelo bolovanja koja će se , kako ističe, preispitati.


Oni će , kako naglašava, biti testirani a lažni navodi o većem broju obolelih imaju za cilj stvaranje panike i stvaranje krive slike o radu ustanove koje je među prvima u zemlji otvorila repsiratornu ambuantu i preduzela sve prepisane mere u cilju suzbijanja korona virusa.