Kod episkopa valjevskog Milutina potvrđeno je prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika ove Eparhije valjevske. Nalaze se u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu, saopšteno je iz kancelarije episkopa valjevskog.

Eparhija valjevska navodi da nikakva delegacija, sveštenici, vernik, ili bilo koja osoba iz Italije ili nekog drugog kriznog područja na svetu u poslednje vreme nije bila u poseti Eparhiji. Episkop Milutin, kao i svi sveštenici eparhije, u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje zaraženo korona virusom.

Od trenutka proglašenja vanrednog stanja episkop Milutin nije napuštao sedište eparhije i od početka je poštovao pravila samoizolacije, prvi je u SPC doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred Vaskrs, imajući u vidu da se u Valjevu pojavio virus, starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze, navodi Eparhija valjevska.

Pročitajte još: U Pirotskom okrugu PET slučajeva zaraze: Čeka se rezultat za još četiri

- Nepobitne su činjenice da Eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze sa pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija na vreme preduzela sve potrebne mere za sprečavanje širenja zaraze – stoji u saopštenju. - Uostalom, episkop Milutin sa dvojicom svojih klirika spada među prve obolele osobe, za šta ne snosi nikakvu ličnu odgovornost, kako ga pojedini mediji zlonamerno klevetaju, nego je, naprotiv, ugrožen zbog neodgovornosti nekih drugih ljudi.