POSLE zatvaranja kineskih, iz dana u dan u Požarevcu se zatvaraju i domaće radnje, kojima su se za vikend pridružili i brojni kafići. Ključ u bravu još pre nedelju dana stavilo je nekoliko picerija, uz obaveštenje da to čine iz predostrožnosti, a zatvorene su i neke pekare, ćevabdžinice i trafike. Na jednom lokalu piše da je u toku godišnji odmor, a na prodavnici odeće da neće raditi do kraja vanrednog stanja.

Kad se pogleda koliko je zatvorenih lokala, prema slobodnoj proceni, i to samo u centru grada, trenutno ne radi od 300 do 500 ljudi, što, možda, znači i isto toliko ugroženih porodica.

- Ja sam radila u jednom kafiću, ali on je sada zatvoren. Vlasnik je rekao da će naći načina da nam pomogne da prebrodimo ovaj period. Moja drugarica, koja ima bolesnu majku, radila je u kineskoj radnji, ali one su se prve zatvorile. Sad planiraju da se obrate Crvenom krstu, jer ne znaju šta bi drugo - rekla nam je jedna mlada Požarevljanka, koja nije želela da joj se objavi ime.

Vlasnice frizerskih i kozmetičkih salona su zabrinute. Bez prihoda su ostali i prodavci na buvljoj pijaci, jer je ona zatvorena pre nedelju dana. Poneko od njih pokušava da ponešto proda na pločnicama ispred zelenih pijaca, ali prodaja ide slabo, jer građani sada najviše opsedaju prodavnice sa prehrambenom robom.