NAŠ list je jedini pisao o njima kada su obeležavali "zlatnu svadbu" i pola veka zajedničkog života, pa Ana i Antal Dvorski iz sela Belo Blato kod Zrenjanina radost zbog ponovnog susreta nisu skrivali ni kada su proslavili 60 godina braka.

- I ovu godišnjicu smo obeležili u porodičnoj kući, uz sina, ćerku, zeta i snaje, te četvoro unuka i tri praunuka - kaže Antal (84).

A, upoznali su se na igranci povodom dočeka 1960. i odmah zaljubili. Venčanje je usladilo posle manje od dva meseca, uprkos protivljenju roditelja, naročito majki.

Pročitajte još - BRAK STAR 71 GODINU: Radom čuvali slogu

- Onaj jedinstveni osećaj posle samo nekoliko plesova me "drži" i danas - priznaje Ana (81), dok Antal, koji je do pre neku godinu aktivno učestvovao u Svetskom prvenstvu u sečenju trske i sa 77 godina bio najstariji učesnik, kaže da se nikada ozbiljnije nisu posvađali, a i sada mu najviše prijaju njeni iskreni poljupci - svako jutro i svako veče.

Poljubac ujutro je, kažu, proslava svakog novog dana koji provode zajedno, a uveče je to svojevrsna molitva da noć protekne mirno. I, tako već 21.900 dana i noći, koliko su zajedno.