Lošim vođenjem sednica ugrozio funkcionisanje Skupštine i interese građana: U Smederevu tajnim glasanjem potvrdili glasine, smenjen Bogoljub Spasojević

J. ILIĆ

16. 12. 2019. u 20:32

Лошим вођењем седница угрозио функционисање Скупштине и интересе грађана: У Смедереву тајним гласањем потврдили гласине, смењен Богољуб Спасојевић

Bogoljub Spasojević otvara vrata Jasni Avramović Foto N. Živanović

Izabran Bojan Teofilović. Jasna Avramović ostala bez jednog od poslednjih saradnika iz tabora SNS

SKUPŠTINA grada u Smederevu je u ponedeljak konačno razrešila predsednika Bogoljuba Spasojevića. Na njegovo mesto, glasovima odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, izabrala je, takođe naprednjaka, Bojana Teofilovića.

Iz trećeg pokušaja, vladajuća većina u gradu na Dunavu je obavila kadrovsku promenu koja je obrazložena tvrdnjom da je dosadašnji čelnik lokalnog parlamenta "lošim vođenjem sednica ugrozio funkcionisanje Skupštine i interese građana".

Smederevci, međutim, slute da je Spasojević - na funkciju izabran upravo glasovima odbornika SNS i SPS - izgubio podršku stranačkih kolega i politički je "žrtvovan" kao jedan od poslednjih bliskih saradnika gradonačelnika Jasne Avramović. Jer, po svemu sudeći, ni iza nje više ne stoji ovde vladajuća većina.

- Sa Bogoljubom Spasojevićem ste "tikve sadili", bio vam je dobar, a sada ga smenjujete i to samo zato jer, kao i ja, insistira na tome da se vrati kredit koji smo podigli za izgradnju hale PKC - naglasila je Jasna Avramović, te tokom gotovo jednosatnog izlaganja odbornike Srpske napredne stranke optužila da su joj okrenuli leđa, iako ih je upravo ona sve uvela u vladajuću partiju.

Oponente je optužila i za to da je satanizuju posredstvom portala koji dobijaju milione iz gradskog budžeta. Zbog lažnih optužbi da je turskim investitorima podvodila žene je, kaže, spremna da se podvrgne i poligrafskom ispitivanju, a na kraju je poručila da Smederevo pripada njoj, baš kao što i ona pripada Smederevu.

PROČITAJTE JOŠ - Zbog raskola u SNS nije smenjen predsednik Skupštine grada u Smederevu: Naprednjaci sami sebi uskratili kvorum

Posle tročasovne, nesvakidašnje skupštinske rasprave među odbornicima vlasti, Bogoljub Spasojević je smenjen tajnim glasanjem. Za novog predsednika Skupštine odbornici vlasti su, inače, najpre bili predložili šefa odborničke grupe SNS Vesnu Kiš Kostić, ali su na sednici - bez obrazloženja - odustali od takvog rešenja.

OSTAVKA

BOJAN Teofilović je bivši zamenik gradonačelnika koji je ostavku na tu funkciju podneo početkom ove godine. Povod je, naveo je, bilo neslaganje sa Jasnom Avramović koju je, čak, bio optužio i za fizički napad.

Inače, do poslednjih lokalnih izbora je godinama bio član Demokratske stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije